Gündem
07 Eki 2016 17:33 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:35

Facebook'ta bacımsınız yazan imama şok haber!

Facebook hesabından geçen hafta yazdığı mesajla gündeme oturan Gedik Köyü İmamı A.Y. açığa alındı.

Çanakkale'nin Bayramiç İlçesi’nde, Facebook hesabından geçen hafta ’Hayırlı cumalar cuma’mız mübarek olsun. Cumaya gitmeyen erkekler bacımsınız’ paylaşımıyla sosyal medyada gündeme oturan Gedik Köyü İmamı A.Y. açığa alındı.

Bayramiç’in Gedik Köyü’nün imamı A.Y.  geçen hafta Facebook hesabından ’Hayırlı cumalar, cumamız mübarek olsun. Cumaya gitmeyen erkekler bacımsınız’ yazısını paylaşmıştı. Bu mesaj sosyal medyanın gündemine oturmuştu.



Tepkiler üzerine imam A.Y. bu mesajını sildikten sonra bir mesaj daha yayınladı ve özür diledi.

İmam özür mesajında “Sosyal medya aracılığıyla cuma günü yayınlamış olduğum mesaj amacını aşan bir paylaşım olmuştur. Amacım kimseyi kırmak veya rencide etmek değildir. Bu bağlamda hoşgörüyü ve birleştiriciliği yaşamın merkezine alan bir dinin görevlisi olarak yaptığım paylaşımdan dolayı takipçilerimden ve tüm kamuoyundan özür diler, saygılar sunarım" dedi.

Yaşanan olay sonrası Bayramiç Kaymakamlığı, Bayramiç Müftülüğü’ne resmi yazıyla imam A.Y. açığa alınması talimatını verdi. İmam hakkında ayrıca soruşturma yapılması istendi. Bunun üzerine A.Y. açığa alındı. Yerine de başka imam görevlendirildi.