Gündem
14 Şub 2016 16:37 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:21

Facebook, Hayko Bağdat’ın son yazısını sansürledi

Diken yazarı Hayko Bağdat’ın ‘Hesabı mahşere kalmaz!‘ başlıklı yazısı dün saat 17:00 sıralarında Facebook tarafından sansürlendi.

Diken yazarı Hayko Bağdat’ın ‘Hesabı mahşere kalmaz!‘ başlıklı yazısı dün saat 17:00 sıralarında Facebook tarafından sansürlendi.

Güneydoğudaki operasyonlarda Jandarma Özel Harekat (JÖH) ve Polis Özel Harekat (PÖH) mensuplarının duvarlara yazdığı ırkçı ve cinsiyetçi sloganlardan bahseden yazı, ‘Facebook Topluluk Standartları’na uymadığı gerekçesiyle kaldırıldı.

‘Siyasi nitelikli sansür’
Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Yaman Akdeniz, Facebook’un yazıyı kaldırma kararını Diken’e şöyle değerlendirdi: “Facebook’un bir basın kuruluşu Diken’in ve gazeteci Hayko Bağdat’ın yazısına müdahale etmesi ve kaldırması ancak ‘siyasi nitelikli sansür’ olarak tanımlanabilir. Kendi kuralları ne olursa olsun bir basın organına ve bir gazetecinin yazısına müdahale edemez. Amerika’da yapamayacağını Türkiye’de de yapamaz.”

Bağdat’ın Facebook tarafından sansürlenen son yazısı şöyle:

Hesabı mahşere kalmaz!
Müjdeyi cevval İçişleri Bakanımız Efkan Ala verdi: “Cizre’deki operasyon başarıyla tamamlanmıştır.”

Artık her Türk vatandaşının huzur içinde kafasını yastığa koyabileceği, ordusuyla, polisiyle, JÖH’üyle, PÖH’üyle gurur duyabileceği günlerdeyiz.

Devlet, Cizre Köprüsü’ne bayrağımızı asmıştır!

Üstelik her fırsatta ağızlarının payını verdiğimiz, vahşetlerini sık sık ifşa ettiğimiz tüm zalim devletlere de bu işlerin nasıl yapılacağını göstermiştir.

Çünkü bizleri yönetenler, ‘Yaradılan’ı Yaradan’dan ötürü’sevmektedir. Çünkü başımızdaki insanlar Allah korkusu nedir bilirler. Çünkü içlerinde ahiret bilinci taşırlar. Kul hakkına, hanenin mahremiyetine, çocuğun kutsallığına, masumun hukukuna, cennetin anaların ayaklarının altında olduğuna, bebek sesinin cennet meleklerini andırdığına, yaşama, insana inanırlar.

“İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” derler. İman etmişlerdir. Dünyanın neresinde bir masum ah etse göz yaşı dökerler.

İşte böylesi insanlara emanetiz. Ne kadar gurur duysak azdır.

Bütün bu erdemleri bir vücutta taşıyan, ağzını her açtığında bu öğretilerden bahseden Cumhurbaşkanı, birkaç gün önce, kazandığımız bu zaferi anlatırken yine çok duygusallaştı.
Bölgeden ona bir mesaj gönderilmişti. Bir fotoğraftan bahsediyordu. Duvarları delik deşik edilmiş bir Kürt evinin fotoğrafıydı bu.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ