Gündem
30 Nis 2015 16:44 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:30

!f & Sundance Senaryo Lab'in 2015 kazanları belli oldu!

!f İstanbul ve Sundace tarafından gerçekleştirilen organizasyonun katılımcıları belirlendi.

!f İstanbul Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali’nin gerçekleştirdiği !f & Sundance Senaryo Lab’in bu yılki katılımcıları belli oldu. Bağımsız sinema kurumu Sundance Estitüsü ile 2011'den beri yürütülen !f & Sundance Senaryo Lab’e bu yıl Türkiye’den 40’ı aşkın başvuru oldu. Senaryolar arasında seçilen 3, proje, 8 - 11 Mayıs tarihlerinde Büyükada'da yapılacak senaryo geliştirme atölyesine katılmaya hak akazandı.

Burcu Aykar’ın yazdığı ve yöneteceği “Eksik Bir Şey”, Hacı Orman ve Sedat Yılmaz’ın yazıp yönetecekleri “Sorgu” ile Tolga Karaçelik’in yazdığı ve yöneteceği “Kelebekler”, !f & Sundance Senaryo Lab’in 2015 projeleri olarak seçildi. Öte yandan atölyeye Yunanistan’dan Emma Doxiadi’nin “Duft & Bassenauer” ve bu yıl !f İstanbul’da “Norway/Norveç” filmiyle yarışan Yiannis Veslemes’in yeni projesi “Membrane” de katılacak.

Türkiye'den danışmanlığını Barış Pirhasan'ın yaptığı atölyenin diğer eğitmenleri arasında, Prag’daki ünlü FAMU sinema okulunun dekanı, yazar, Sundance uluslararası danışmanlarından Pavel Zech, Locarno ve Selanik’te pek çok ödül toplamış “Hard Goodbyes: My Father” ve 2013 tarihli “September” filmlerinin senaristi ve yönetmeni, Yunanistan’ın tanınmış yazarlarından Penny Panayotopoulou ve Oliver Stone’un “JFK/JFK: Kapanmayan Dosya” filmiyle Oscar adayı olmuş senarist Zachary Sklar bulunuyor.