Gündem
24 Mayıs 2015 08:31 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:35

Eurovision Şarkı Yarışması'nı 'Kahramanlar' kazandı!

Avusturya'nın başkenti Viyana'da düzenlenen Eurovision 2015 şarkı yarışmasını İsveç adına yarışan Måns Zelmerlöw "Heroes" (Kahramanlar) şarkısıyla kazandı.

O Ses Türkiye yarışmasıyla adını duyuran Azerbaycanlı Elnur Hüseynov ise beklediği sonucu alamadı.

RUSYA'YA KIYASIYA REKABET

Eurovision 2015'e İsveç ile Rusya arasındaki rekabet damga vurdu. Uzun süre Rusya'nın önde götürdüğü yarışmada son ülkelerden gelen tam puanlar İsveç'i liderliğe taşıdı.



Eurovision 2015 sonuçlarına göre İsveç 365 puanlar birinci, Rusya 303 puanla ikinci, İtalya ise 292 puanla üçüncü oldu. Eurovision'a ilk kez katılan Avustralya ise 196 puanla 5. oldu. Azerbaycan adına yarışan Elnur Hüseynov ise 49 puanla 12. oldu.



KİMLER YARIŞTI?

Arnavutluk, Ermenistan, Avustralya, Avusturya, Belçika, Estonya, Fransa, Gürcistan, Almanya, Yunanistan, Macaristan, İtalya, Romanya, Rusya, Sırbistan, İspanya, İngiltere, Litvanya, Polonya, Slovenya, İsveç, Norveç, Karadağ, Güney Kıbrıs, Azerbaycan, Letonya ve İsrail'in yarıştığı finalde, kazanan ülkenin gece yarısından sonra belli olması bekleniyor. Türkiye bu yıl da Eurovision’a katılmazken Türkiye’nin yakında tanıdığı bir isim Eurovision’da yarıştı. 'O Ses Türkiye’ye katılan Elnur Hüseynov, ülkesi Azerbaycan’ı temsil etti.




İşte İsveç'in performansı: