Magazin
20 Haz 2017 17:47 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:55

Etiler Şamdan’ın işletmecisi hayatını kaybetti!

Kirası ödenmediği gerekçesiyle mülk sahibi Seda Sayan tarafından icra yoluyla boşaltılan Etiler Şamdan’ın işletmecisi Mehmet Tuna geçirdiği kalp krizi sonrası yaşamını yitirdi

Seda Sayan tarafından icra yoluyla boşalttırılan Etiler Şamdan’ın işletmecisi Mehmet Tuna geçirdiği kalp krizi sonrası hayatını kaybetti.

2 AY ÖNCE KALP RAHATSIZLIĞI YAŞAMIŞTI

Geçtiğimiz Nisan ayında geçirdiği kalp rahatsızlığı nedeniyle bir süre Amerikan Hastanesi'nde yatan Mehmet Tuna, hastane çıkışında  "Şimdi daha iyiyim. Beni yalnız bırakmayan dostlarıma teşekkür ederim" diye konuşmuştu.

"SEDA BİZİ KAPIYA KOYDU"

İşletmeci Mehmet Tuna Seda Sayan için şunları söylemişti: "Mekandan ayrılmam için kiramı astronomik bir rakama çekti. 90 bin dolar kira olur mu? Buna kim dayanabilir? Karşılıklı yapıcı konuşmalarımızın hepsini çöpe attı. Haziran ayına kadar orada kalacaktık normalde. Ama şubatta kapıya kamyon dayadı. İcra ve hacizle bizi kapıya koydu."

Mehmet Tuna, "Gel evimi Şamdan yap" diyen Sezen Aksu’ya da minnettar olduğunu söylemişti.

ADIM ADIM TAHLİYE SÜRECİNE NASIL GELİNDİ?

Geçirdiği kalp krizi sonrası yaşamını yitiren Mehmet Tuna, daha önce hastanede tedavi görürken verdiği bir röportajında, işletmecisi olduğu Şamdan'ın tahliyesiyle ilgili sorulara şu yanıtları vermişti:

– Mekânınız boşaltıldığı zaman hastanede miydiniz?

Evet ben hastanede yoğun bakımdaydım. Önce kimse bana söylemedi, eşim benden gizledi.

– Nasıl bu duruma geldi olaylar?

Biz Şamdan olarak 42 senedir kiralarımızı aksatmadık, Seda Sayan’la olan süreç boyunca da kiramızı aksatmadık. Fakat ‘Terör, bomba’ derken işlerimiz biraz düştü. Bize üst üste çok davalar açıldı. Bu nedenle maddi olarak biraz sıkıştık. Evet bu borcumuz oldu, biz alt kata kiracı bulduk. Divan'la görüşmelerimiz oldu. Divan onayladı fakat Seda Sayan Divan’ın istediği 10 seneyi kabul etmeyince bu iş de yattı.

KONTRATIMIZ SEDA SAYAN'LAYDI

– Peki söylendiği gibi kontratı Oğulcan Engin'le mi yaptınız?


Biz bu süreçte bir kişiyle muhattap olmadık. Seda'yla da yüz yüze bile gelmedik. Hep başka biri gelip bizimle muhattap oldu. Söyledikleri gibi Oğulcan'la da konuşmadık, bizim kontratımız Oğulcan'la değildir, Seda Sayan'la kontrat yaptık. Üstelik Seda Hanım'ın söylediği, “Ben yoktum Oğulcan yaptı” sözü de gerçeği yansıtmıyor. Çünkü eşyalarımız mekândan çıkarıldığı zaman Seda Sayan'ın oğlu Dominik'teydi.