Medya
02 Ağu 2017 13:02 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 23:02

Esra Elönü'den Abdulkadir Selvi'ye "Mehmet Görmez" tepkisi: "Dedikodu dilenciliğiyle gazeteciliği..."

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in emekliye ayrılmasının ardından bugün Görmez'le ilgili bir yazı yazan Esra Elönü hem trollere hem de Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi'ye tepki gösterdi.

Esra Elönü'nün bugünkü yazısında "Biz, ölü Doğanlar Derneğinde dedikodu dilenciliğiyle gazeteciliği birbirine karıştıran Selvi boylu yalan yazmalı adamlara karşı başı dik lakin dalları aşağıda Söğüt gibi vakarınıza şahidiz.." ifadeleri dikkat çekti. Abdülkadir Selvi, 27 Temmuz'da Hürriyet'te yayınlanan yazısında Mehmet Görmez'in Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan vedaya hazırlandığını yazmış ve 15 Temmuz'da Görmez'in yaşadıklarını anlatmıştı.
 
 Mehmet Görmez'in gidişinin ardından Cübbeli Ahmet ve sosyal medyada bazı troll hesapların eleştiri oklarına da vurguda bulunan Haber7 yazarı Elönü "Biz sizi, başlamaya vefanın, makama vedanın onuruna leke sürmemiş tertemiz isminizle hatırlayacağız" dedi.
 
İŞTE ESRA ELÖNÜ'NÜN O YAZISI
 
Gözyaşı aynası hüznün gençleştirdiği kalbi, boy aynası da alçaklığın takozu kibri gösterir.

Bizi ve Dünya’yı makamın değil öksüzlerin annesiz yetimlerin babasız sesiyle merhamete çağıran Mehmet Görmez, şu hilâlin gölgesinde sana hakkımız helal olsun.
 
Bize, şu onurlu duruşunuzla, insanın makamlardan mevkilerden emekli olsa da kalbinin merhametten , vicdandan , sabırdan asla emekli olamayacağını gösterdiniz şahidiz.

Ummanı yaratan Allah’a sonsuz şükürler olsun ki adam değil yalnızca kendi fitnelerinin derelerinde  kurbağa olabilmişlerin sıçrayışları sizi yıldırmadı, onların çamuruna karşı tertemiz bir hamurun mayası olduğunuzu gösterdiniz şahidiz.

Biz, ölü Doğanlar Derneğinde dedikodu dilenciliğiyle gazeteciliği birbirine karıştıran Selvi boylu yalan yazmalı adamlara karşı başı dik lakin dalları aşağıda Söğüt gibi vakarınıza  şahidiz..

Biz, küçük hesaplarıyla iftira kanalizasyonunu karargah kılan eski sürüm ekran kartlarına karşı, büyük hesap gününü bize unutturmayan sabrınıza şahidiz .

Bize savaşın,  iftira ateşinin klimalı kefenle söneceğini zanneden ekran vaizleriyle değil nefse çekilen kılıcın ucunda olduğunu gösterdiniz şahidiz.

Beyinlerinde ancak leş kargalarının saha çalışması yapacağı  kalpleri vicdana çorak Twitter terliksilerine karşı, omurganın ne kadar büyük bir nimet olduğunu gösterdiniz Allah razı olsun.

Vatan toprağını Asrın Ebu Cehil’i Cerahat Lideri Fetö’nün peçetesi gibi yiyeceğini zanneden Uslu çöp torbası, sizin emekliye ayrılışınıza seviniyor, bu ne kadar hakikatli bir yolda olduğunuzun sağlaması. İşte bu yüzden hakikatli duruşunuza şahidiz.

Siz, sakızın  oruç bozup bozmadığıyla değil , ölmüş bebeğini çürümesin diye buzdolabında saklayan mazlum annelerin,  acıya ne kadar doyduğuyla ilgilendiniz şahidiz.

Siz, Sakarya’da katledilen Suriyeli Anne Emani’nin cenazesinde, anne deyişi cennete kalmış 10 aylık Halef’in cenazesinde, gözyaşıyla kıyamda olan bir babaydınız şahidiz.

Siz bize makamın ayna karşısındaki duruşunun değil, bir müminin mazlumların yanında duruşunun ne kadar hakikatli olduğunu gösterdiniz.

Bu vedanız bize, makam kıyafetlerinin bir gün değişeceğini lakin üzerimizde inandığımızı yaşama şıklığının hiçbir zaman değişmeyeceğini gösterdi.

Biz sizi, başlamaya vefanın, makama vedanın onuruna leke sürmemiş tertemiz isminizle hatırlayacağız.

Biz sizi, şu gök kubbemizde bıraktığınız çocuk sesleri

Fetöcü alçakların yüzüne okuttuğunuz SÂLA sesleriyle hatırlayacağız.

O mihrapta öptüğünüz çocuk elleri başımızın üstünde dalgalanmaya

Yine, Cennet nefesi çocuk sesleri,

Gök kubbemizde yankılanmaya devam edecek..

İnanın Onların kalbindeki makamınız hiç değişmeyecek..

Allah razı olsun

Vesselam...