Güncel
10 Eki 2017 18:44 Son Güncelleme: 19 Kas 2018 18:42

Eskişehir'de FETÖ/PDY davası

- Aralarında araştırma görevlisi ve uçak teknisyenlerinin de bulunduğu 4'ü tutuklu 6 sanığın yargılanmasına başlandı - Tutuklu sanıklardan Yavru:"Benim örgütün yaşantısına zıt bir hayatım var. Gece hayatı olan biriyim. Bateri çalıyorum. Hobi olarak müzisyenlik yapıyorum. Örgütle alakası olan bir...

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, aralarında araştırma görevlileri ve uçak tekteknisyenlerinin de bulunduğu 4'ü tutuklu 6 sanığın ilk duruşması görüldü.

Eskişehir 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki davanın ilk duruşmasında 4'ü tutuklu 5 sanık ile avukatları hazır bulunurken, tutuksuz sanıklardan Ramazan K. ise mazeret bildirerek duruşmaya katılmadı.

Duruşmada yöneltilen suçlamaları kabul etmeyen sanıklar, beraat ve tahliye kararı verilmesini istedi.

Tutuklu sanıklardan İsmail Burak Yavru, ByLock kullandığı iddiasına ilişkin yaptığı savunmada, "Benim örgütün yaşantısına zıt bir hayatım var. Gece hayatı olan biriyim. Bateri çalıyorum. Hobi olarak müzisyenlik yapıyorum. Örgütle alakası olan bir arkadaşım bile yoktur. ByLock sistemini, örgütün insanları mağdur etmek için farklı yöntemlerle telefonlara yönlendirdiğini düşünüyorum." diye konuştu.

Telefonundan 2 bin 774 defa ByLock'a girdiği tespit edilen tutuklu sanıklardan Fuat Gülşen de "ByLock'u 15 Temmuz'dan sonra duydum. Kayıtlarda baz istasyonu, evimin ve iş yerimin civarlarında gözüküyor. Fakat bu nasıl olmuş bilmiyorum. Ben ByLock kullanmadım." dedi.

Mahkeme heyeti, cumhuriyet savcısının verdiği mütalaa doğrultusunda tutuklu sanıklardan Servet Kaya'nın tahliyesine hükmederken, diğer sanıkların mevcut hallerinin devamına, mazeret belirten tutuksuz sanık Ramazan K'nin zorla getirilmesine karar verdi.

Duruşma, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için 5 Aralık'a ertelendi.