Röportaj
02 Mayıs 2015 13:24 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:31

Ertuğrul Özkök: Tayyip Erdoğan hapisten çıktıktan sonra evime gelmişti!

Tayyip Erdoğan'la ilgili bir anısını anlattı. "O yıllarda Erdoğan'ın mütevazı olduğunu" söyleyen Özkök, "Erdoğan hapisten çıktıktan sonra gelip evimde yemek yemişti" dedi.

Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini yürüttüğü sırada 1996 yılında 10 ay hapis yatan Tayyip Erdoğan'la ilgili bir anısını anlattı. "O yıllarda Erdoğan'ın mütevazı olduğunu" söyleyen Özkök, "Erdoğan  hapisten çıktıktan sonra gelip evimde yemek yemişti" dedi.

Zaman TV'den Reyhan Gül'ün hazırlayıp sunduğu "Yemek Bahane" programına konuk olan Özkök, "Abdullah Gül, Ömer Çelik ve Nazlı Ilıcak da vardı. Güzel yıllardı. Herkes birbirine dosttu" diye konuştu.

Zaman'dan Reyhan Gül'ün sorularını yanıtlayan (2 Mayıs 2015) Özkök'ün açıklamalarından bazı bölümler şöyle:

ERDOĞAN HAPİSTEN ÇIKINCA GELİP YEMEK YEMİŞTİ... GÜZEL YILLARDI

Siyasetçisinden sanatçısına çevreniz epey geniş. Evinize gelen giden çoktur.

Tayyip Erdoğan’ın hapisten çıktıktan sonra gelip yemek yediği evlerden biri burasıdır. Abdullah Gül, Ömer Çelik ve Nazlı Ilıcak da vardı. Güzel yıllardı. Herkes birbirine dosttu. Tayyip Erdoğan böyle değildi, mütevazıydı.

Menü, evinize gelen konuklara göre mi belirleniyor?

Tabii. Mesela Aydın (Doğan) Bey geldiğinde ona göre bir menü hazırlanır. Balık, makarna ve pizzayı çok sever. Beğenmediği yemek olsa asla belli etmez, çok naziktir.

TÜRK SİYASETÇİLERİNDE HAYAT GUSTOSU OLAN GÖRMEDİM

Turgut Özal’ı yakından tanıyordunuz. Damak tadı konusunda nasıldı?


Turgut Bey’in yemek gustosu yoktu. Ben Türk siyasetçilerinde hayat gustosu olanı pek görmedim. Kadınlarla ilişkileri sorunlu olan insanların yemekle ilişkisi de zengin olmuyor. Türk siyasilerinin kadınla ilişkilerinde sorun var.

Deniz Baykal’ın yemek zevki olduğu söyleniyor.

Doğru, Deniz Bey ilginç bir insandır. Jazz sever, oruç tutar. Ama kimse bilmez bunları. (...)

HİNT MUTFAĞI ERDOĞAN GİBİ

Hint mutfağını hiç sevmem. Çünkü baharatlar o kadar dominant ki, yeter yani diyorsun. O baharatlar Tayyip Erdoğan gibi geliyor bana. Baharatın bu kadar dominant olduğu bir yemeğin katledildiğini düşünüyorum. Zencefil bazlı Peru mutfağını da aynı tehlike bekliyor bana kalırsa. O kadar fazla kullanılıyor ki… Ben acıyı daha çok severim, en azından kokusu yok.