Gündem
09 Ara 2017 08:44 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 01:51

Erhan Çelik'e 5 yıla kadar hapis istemi! Gülben Ergen'i tehditle suçlanıyor!

Gülben Ergen'in cep telefonuna gelen hakaret ve tehdit içerikli mesajlar üzerine başlatılan soruşturma tamamlandı

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, şikayetçi Gülben Ergen'in cep telefonuna farklı numaralardan 'hakaret ve tehdit içerikli' mesajların gelmesi üzerine soruşturma başlatıldığı belirtildi.

ASİSTANLARININ TELEFONLARINDAN ATILMIŞ

Soruşturma sırasında iddiaya konu mesajların Erhan Çelik'in asistanı Seda K. ve Harun G. adına kayıtlı telefonlardan atıldığının tespit edildiği belirtilen iddianamede, şüphelilerin mesajları kabul ettikleri ancak mesajların tehdit ve hakaret amacıyla atılmadıkları yönünde beyanda bulundukları kaydedildi.

HAPİS CEZASI İSTENİYOR

Şüphelilerden Harun G.'nin tek başına mesajları attığı, Seda K.'nın ise Erhan Çelik'in azmettirmesi ile mesajları attığı belirtilen iddianamede, mesajların tehdit ve hakaret içerikli olduğu ifade edildi. Mesajların ısrarla gönderilmesinin şikayetçinin psikolojik yönden huzurlu ve sağlıklı yaşam hakkını ihlal ettiği belirtilen iddianamede, her üç şüphelinin de, "Hakaret", "Tehdit" ve "Kişilerin huzur ve sükununu bozma" suçundan 1 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmaları isteniyor.

İddianamenin gönderildiği İstanbul Anadolu 5. Asliye Ceza Mahkemesi'nin 15 gün içinde iddianamenin kabulü veya reddi yönünden karar vermesi bekleniyor.

NE OLMUŞTU?

- Şarkıcı Gülben Ergen'in cep telefonuna iki ayrı numaradan hakaret ve tehdit mesajları geldi.

- Gülben Ergen, mesajları attığı belirlenen iki kişi hakkında soruşturma başlattı.

- Ergen'in suç duyurusu üzerine kimlikleri tespit edilen 2 kişinin Erhan Çelik'le bağlantısı çıktı.

- Şarkıcı Gülben Ergen eski eşi Erhan Çelik’in sitesinin otoparkına girerek aracını çizdiğini iddia etmiş ve savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu.

- Hemen ardından Erhan Çelik hakkında uzaklaştırma kararı da çıkaran Gülben Ergen, daha sonra da Çelik’in bu karara uymadığını belirterek mahkemeye başvurmuştu.

- Savcılık ise bu başvurunun ardından Erhan Çelik hakkında zorlama hapis talebinde bulundu.

UZLAŞMAK İSTEMEDİLER

- Mahkemenin savcılık talebi hakkında bir karar vermesi beklenirken, Gülben Ergen’in aracının çizilmesine ilişkin açılan soruşturma dosyası Uzlaştırma Bürosu’na gönderildi. Tarafları uzlaştırmak için savcılık tarafından görevlendirilen uzlaştırma memurları ikili ile görüştü.

- Uzlaşmak için bir araya gelmek istemeyen Gülben Ergen ve Erhan Çelik ile uzlaştırma memuru ayrı ayrı görüştü.

UZAKLAŞTIRMA KARARI VERİLDİ

- Uzlaştırma memuru Gülben Ergen'in evine giderek görüştürme gerçekleştirirken, Erhan Çelik ile ise İstanbul Adalet Sarayı’ndaki Uzlaştırma Bürosu’na ait odada görüştü. Ancak her iki taraf da uzlaşmayı kabul etmedi.

-  Gülben Ergen, evliliğini sonlandırdıktan sonra eski eşi Erhan Çelik ile ilgili olarak İstanbul Aile Mahkemesi'ne başvuruda bulunmuş, mahkeme 4 Ekim tarihinde, Erhan Çelik'in, Gülben Ergen'e "şiddet, tehdit, hakaret, aşağılama ve küçük düşürmeşi içeren söz ve davranışlarda bulunmaması", Ergen'in "konutuna, bulunduğu yerlere, işyerine, çocuklarına, çocuklarının bulunduğu yerlere ve okullara '50 metreden fazla yaklaşmaması' için uyarılmasına" karar vermişti.