Medya
27 Şub 2015 16:51 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:05

Ergun Babahan hangi partiye oy vereceğini açıkladı! Çocuklarım için oyum...

Cemaate yakın gazetenin yazarı oyunu hangi partiye vereceğini açıkladı.

Fethullah Gülen cemaatine yakınlığıyla bilinen İpek Medya bünyesindeki Millet gazetesinin köşe yazarı Ergun Babahan, oyunu HDP'ye (Halkların Demokratik Partisi) vereceğini okuyucuyla paylaştı.

Daha önce Sabah gazetesinin de genel yayın yönetmenliğini yapan Babahan, bugünkü köeşinde "Çocuklarım için oyum HDP'ye" dedi.

Babahan, oyunu HDP'den yana kullanacak olmasıyla ilgili ayrıca "Kaderi bu seçime bağlı olanların işi zor. HDP barajı aşsa da, aşmasa da rahata eremeyecekler. Ama demokratik bir Türkiye arzuluyorsak, HDP’nin yüzde 15 sınırını zorlamasına katkıda bulunmamız gerekir. Onun için benim oyum da HDP’ye" yazdı.

İşte, Babahan'ın o yazısı:

Çocuklarım için oyum HDP’ye!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dur durak bilmeyen hırsıyla hem ülkeyi büyük bir uçuruma sürüklüyor hem de kendisi gibi düşünmeyen, yaşamayan, tüketmeyen insanlara hayatı çekilmez hale getiriyor.

Erdoğan’ın hayalindeki başkanlık sistemi gerçekleşirse, Türki cumhuriyetlerdekine benzer yarı faşizan, keyfi bir sisteme geçmiş olacağız. Mal ve can güvenliği sadece bir kişinin iradesine bağlı olacak, Alevisi, seküleri, ateisti giderek küçülen gettolara sıkışıp yaşamak zorunda kalacak, Anadolu’ya yüzlerce yıldır renk katan Yahudiler daha süratle terk edecek bu toprakları.

CHP ve MHP’nin sıkışmış oldukları oy bandını aşmaları pek mümkün görünmüyor. Erdoğan’ın kafasındaki denklemi bozacak tek parti HDP. Bu seçimde HDP’nin yüzde 10 barajını aşması Türkiye’nin geleceğini de önemli oranda şekillendirecek.

Yazının tamamını okumak için tıklayın.