Gündem
01 Tem 2015 10:01 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:42

Erdoğan'ı dinleyen böcekte Reza Zarrab izi!

Başbakanlığı döneminde Tayyip Erdoğan’ın dinlendiği iddasıyla açılan davada ilginç bir ayrıntı ortaya çıktı.

Ofisten çıkan böceklerin, İranlı işadamı Reza Zarrab’ın başka şirketten ortağı olan Ali Polat’tan alındığı belirlendi.

Sözcü'den Başak Kaya'nın haberine göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başbakan olduğu dönemde çalışma ofisinde böcek olarak adlandırılan dinleme cihazı çıkmasıyla ilgili mahkeme kararını verdi. Sedat Zavar ve İlker Usta isimli sanıklar için “Haberleşmenin gizliliğini ihlal” ve “Devletin güvenliğine ilişkin bilgileri temin etmekten” 7 yıl 6’şar ay hapis kararı verildi. Mahkeme sürecinde belli olan, böceklerin nereden alındığı, satın alınan şirketler arasındaki ortaklık ilişkisi ise şaşırttı.

57 BİN 500 TL SERMAYE İLE KURULDU

Danimarkalı bir firmanın Türkiye distribütörlüğünü ATH Savunma ve Güvenlik firması yapıyor. Bu firmanın dinleme cihazlarını Hazar Arıtım A.Ş’ye sattığı ve firma ortaklarından Ali Polat olduğu ortaya çıktı. Ali Polat aynı zamanda Reza Zarrab’ın da hisse sahibi olduğu Homa Yapı A.Ş’nin ortakları arasında yer alıyor. Mahkemede konuyu gündeme getiren sanık avukatlarından Mehmet Sürer “Kamuoyunun taktirine sunuyorum” dedi.

İLK ODA KAYDI 2003'TE YAPILMIŞ

Reza Zarrab ile Ali Polat’ın ortak olduğu Homa Yapı A.Ş’de dikkat çeken ayrıntılar var. 2004’te 57 bin 500 TL sermaye ile kurulan şirketin ömrünün sadece iki yıl sürmesi dikkat çekti. İranlı işadamlarının ezici çoğunlukta olduğu firmanın ilk oda kaydı 2003 yılında yapılmış. 23 ortağın her birinin payı ise 2 bin 500 TL değerinde. Zarrab’ın 2 bin 500 liralık paya sahip olduğu firmanın ömrü sadece iki yıl sürebilmiş.

İranlı Sanayici ve İşadamları Derneği’ne ise şirketin kurulmasına katkılarından dolayı vergi sonrası net kar üzerinden yüzde 2.5 oranında pay verilmesi kararlaştırılmış. Firmanın çalışma alanını ise yapı, gıda, tekstil, turizm, otomotiv sektörlerinde her tür malın imalatı ile iç ve dış ticaretini yapmak oluşturuyor. Şirketin tasfiye süreci ise 2005 yılında başladı.