Polemik & Kulis
22 Ara 2014 11:00 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:00

Erdoğan'dan üç isme talimat: Gazete kurun!

AKP'ye yakın 3 isim Mustafa Karaalioğlu, Yusuf Ziya Cömert ve Mehmet Ocaktan’ın yeni bir gazete çıkarmak için çalışmaya başladıkları iddia edildi. İddialara göre Erdoğan’ın da konu ile bazı iş adamlarını görevlendirdiği öğrenildi.

Star Medya Grubunun patronu Ethem Sancak’ın aynı günde AK Parti'ye yakın yandaş medyanın üç önemli isminin tasfiyesini yapmasını medyanın gündemine bomba gibi düşmüştü.

Mustafa Karaalioğlu, Yusuf Ziya Cömert ve Mehmet Ocaktan'ın daha sonraki süreçte Yeni Şafak gazetelerinde köşe yazarlığına başlayacakları söylenmiş ancak geçen bu süreçte 3 ismin de herhangi bir yazısı Yeni Şafak’ta yayınlanmadı.

Mustafa Karaalioğlu ayrıca kovulduktan sonra NTV ile anlaşmış Doğuş Grubu bünyesinde Yönetim Kurulu Danışmanı olarak görev yapmaya başladı.

YENİ GAZETE ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Medya kulislerinde ise bu gelişmeler ışığında çok önemli gelişmelerin yaşandığı konuşulmaya başlandı. Rotahaber'in iddialarına göre; Karaalioğlu, Cömert ve Ocaktan gazete çıkarmaya hazırlanıyorlar. Karaalioğlu’nun da gazete çıktıktan bir süre sonra NTV’den ayrılacağı öne sürüldü.

Gazetenin kuruluş aşamasına Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da destek verdiği iddia edilirken bazı işadamlarına "Bu işe destek verin. Gerekiyorsa aranızda konsorsiyum kurun" dediği öne sürüldü.