Gündem
06 Mar 2015 12:32 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:06

Erdoğan'dan 'Kabataş olayı' açıklaması! Köşe yazarlarını savundu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı kurultayda Kabataş olayı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Büyük Anadolu Oteli'nde düzenlenen Türk Metal Sendikası Kadın İşçiler 20. Büyük Kurultayı'nda yaptığı konuşmada,  "İnsana değer vermeyen hiçbir ülkeyi büyükler kategorisinde değerlendirmiyorum. Büyüklük garibanı sahiplenenlerindir" dedi.

Erdoğan, "Buradan dünyaya sesleniyorum, ey dünya, ey Batı, lafa geldiği zaman kadın haklarını konuşuyorsunuz ancak benim ülkeme sığınan Suriye ve Irak'tan 2 milyon insanın hakları konusunda bugüne kadar ne yaptınız, ne yapıyorsunuz?" şeklinde konuştu.

Erdoğan, Zehra Develioğlu'nun Gezi olayları sırasında saldırıya uğradığını iddia etmesinin ardından çıkan tartışmalar üzerine şu açıklamayı yaptı:

"Gezi olayları esnasında bir genç kadın ki genel başkanı olduğum partinin bir belediye başkanının gelinidir bu. Bir anne, yanında çocuğu da olduğu halde bir gurubun Kabataş'ta tacizine maruz kaldı. Kimse o kadını taciz edenleri konuşmadı, onları kınamadı, onların peşine düşmedi. Tacize uğrayan kadına ise etmedik hakareti bırakmadılar. Terbiyesizce, ahlaksızca, vicdansızca o kadının üzerine gittiler, gitmeye devam ediyorlar. Olumlu yazılar yazan köşe yazarlarına da olmadık hakareti bırakmadılar. Hani tacizde esas olan kadının beyanıydı? Kadına el kaldıran, öldüren herkesi lanetliyorum."