Gündem
28 Şub 2017 11:38 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:31

Erdoğan'dan Hürriyet'e çok sert tepki: "Karargâh rahatsız' başlığı terbiyesizlik, seviyesizlik; bedelini ödeyecekler!"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Pakistan’a ziyaretinden önce havalimanında gazetecilerin sorularını yanıtladı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Hürriyet gazetesinin tartışma yaratan "Karargâh rahatsız" haberine ilişkin olarak ilk kez açıklama yaptı. Başlık için "Çok çok çirkin, terbiyesizlik, seviyesizlik" ifadesini kullanan Erdoğan, "Bunlar tabii bizleri rahatsız ettiği gibi, TSK'yı haydi haydi rahatsız etmiştir" diyen Erdoğan, "Böyle bir başlığı atmaya ne yönetimi ne patronaj kadrosu muktedir değildir, olamaz. Bu işin hukuki süreci neyse, zaten bazı adımlar atılmış vaziyette. Bizler takipçisi olacağız. Devleti kendi içinde birbirine düşürmeye kimsenin hakkı yoktur. Bunlar, bunların eski alışkanlıklarıdır. Herkes yerini, konumunu bilecek. Bizi kendi içimizde kim birbirine düşürmeye çalışıyorsa bunun bedelini ödeyecektir" diye konuştu.

Erdoğan, Pakistan ziyareti öncesi İstanbul Atatürk Havalimanı'nda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Cumartesi günü Hürriyet'te 7 eleştiriye 7 yanıt haberi yayınlandı. Bu konuya ilişkin değerlendirmelerini alabilir miyim; Dün Genelkurmay Başkanı ile görüştünüz... Bu konu ele alındı mı?

Değerli arkadaşlar, öncelikle Genelkurmay Başkanımız ile görüşmemiz birinci derecede malum El Bab operasyonunun tamamlanmasına yönelik yapılan bazı görüşmeler var. Türkiye, ABD, Rusya arasındaki bu görüşmelerde nereye geldik, bundan sonra onlarla yapılacak görüşmelerde ne durumdayız. Onların değerlendirmesini yaptık. El Bab operasyonu tamamlandı malum, ama oradaki sürecin bitmesi anlamına gelmiyor. Rusya ile görüşmelerimiz, ABD ile koalisyon güçleri ile yapacağımız görüşmeler önem arz ediyor. Bunları da birliktelik içerisinde yürütmek önemli bir hedefimiz. Bütün bunları uzaktan seyretmek gibi bir durum içerisinde olamayız. Daha önce uzaktan seyrettik, belli bedelleri oldu.

"'Karargâh rahatsız' başlığı terbiyesizlik, seviyesizlik; bedelini ödeyecekler!"

Bir diğer konu da sizlerin de ifade ettiği gibi ismini verdiğiniz bu gazetede ön sayfada atılan başlık, tabii içeride atılan başlık çok çok daha çirkindi ve 7 soruya 7 cevap, öbür tarafta "Karargah rahatsız" gibi ifadeler, bunlar tabii bizleri rahatsız ettiği gibi, TSK'yı haydi haydi rahatsız etmiştir. Bizim rahatsız olduğu bir konuda silahlı kuvvetlerimizin rahatsız olmaması mümkün değil. Aynı vücudun azaları gibiyiz. Zira bu işin başı neresidir? Devlettir, hükümettir. Silahlı kuvvetler, devletin bir uzvudur. Atılan başlık bir terbiyesizlik, seviyesizliktir. Böyle bir başlığı atmaya ne yönetimi ne patronaj kadrosu muktedir değildir, olamaz. Bu işin hukuki süreci neyse, zaten bazı adımlar atılmış vaziyette. Bizler takipçisi olacağız. Devleti kendi içinde birbirine düşürmeye kimsenin hakkı yoktur. Bunlar, bunların eski alışkanlıklarıdır. Herkes yerini, konumunu bilecek.

Siz kalkıp da 7 soruya 7 yanıt derken bir daha silahlı kuvvetlerimizi zan altında bırakıyorsunuz, daha sonra ileri gidip cumhurbaşkanı ile Genelkurmay Başkanı nereye giderlerse beraberler diyerek terbiyesizlik yapıyorsunuz. Genelkurmay Başkanı'nın Cumhurbaşkanı veya Başbakan ile toplantılara gitmesinden daha doğal ne olabilir?

Bunların dünyadan da haberi yok. Sorduğunuz zaman yok amiral gemisi, yok şu, yok bu. Kusura bakmasınlar artık böyle bir şey yok. Bizi kendi içimizde kim birbirine düşürmeye çalışıyorsa bunun bedelini ödeyecektir.

Bu ne densiz bir yaklaşımdır. Böyle bir şey olabilir mi? Kusura bakmasınlar, bunu da Genelkurmay Başkanımızla görüştük. Kendileri de bu konuyla ilgili daha detaylı açıklamayı kendi sitelerinden yapacak. Bizleri ciddi manada üzmektedir, her zamankinden daha fazla birliğe, beraberliğe, kardeşliğe ihtiyacımız olduğu bir dönemde ben, kusura bakmasınlar doğru bulmuyorum.