Gündem
22 Nis 2014 12:41 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:06

Erdoğan'dan flaş 1 Mayıs açıklaması

"Taksimi unutun seneye Kadıköy'de de miting yapılmayacak"

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları

"Mayıs ve Haziran ayları yaklaşırken huzuru bozmak  gayesiyle çam çerçeve kırmak, esnafa zarar vermek gayesiyle birileri her zaman  yaptıkları gibi gerilim siyaseti üretiyorlar. Bu aziz millet artık sokaklarda  çatışma görüntüsü, polisle göstericilerin çatışmasını görmek istemiyor. Millet  taşın, sopanın molotofların egemen olduğu sokak görüntüsü istemiyor. Sokaklara  şiddet görüntüsünün egemen olmasına bugüne kadar izin vermedik, bundan sonra da  vermeyiz. Bu şımarık ruh hali artık son bulmalıdır."

"Emek ve Dayanışma Günü'nü kutluyorum diyerek artık esnafa, müşteriye, sokaktaki insana zarar verilmesini biz sineye çekemeyiz. Milletime, sendikalara, tüm SKT'lara sesleniyorum; ülkemizde miting yapılacak alanlar bellidir. İstanbul'da miting yapılacak yerler bellidir. 1 Mayıs'ı kutlamak isteyen gider yasaların izin verdiği yerde kutlamasını yapar. Kutlamaya mani bir hal yoktur."

"Gidin Yenikapı'da kutlamanızı yapın yok orası ufak gelir derseniz Maltepe'ye gidin. Yok ben orada da yapmayacağım illa Taksim diyorsanız bu çatışmaya davettir. Taksim'i unutun."

"Seneye Kadıköy'de de miting yapılmayacak. Bu sene son kez izin verildi. Çünkü Maltepe daha bitmemişti.

"Taksim'den ümidinizi kesin, gelin buyurun Yenikapı, orası değil Maltepe, buyurun orada yapın. Ama burada devletle bir gerilime lütfen girmeyin. Taksim ısrarına biz iyi niyetle bakmayız."

"O gün İstanbul'da resmi taşıma araçlarını ücretsiz hale getiririz daha ne yapalım"