Gündem
27 Ağu 2014 13:05 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:36

Erdoğan'dan Çölaşan'a gönderme; Hala anırmasını bekliyoruz!

Erdoğan, eski bir polmeiğe gönderme yaparak "Türk lirasından altı sıfır atılırsa Taksim de anırırım diyen köşe yazarları vardı. Hala anırmasını bekliyoruz" dedi.

12. Cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Arena Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti 1. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde veda konuşması yaptı.
Erdoğan AK Parti teşkilatına teşekkür ederek başladığı konuşmasında, eski bir polemiğe gönderme yaparak "Türk lirasından altı sıfır atılırsa Taksim de anırırım diyen köşe yazarları vardı. Hala anırmasını bekliyoruz" dedi.

EMİN ÇÖLAŞAN'I MI İMA EDİYOR?
Kamuoyunda anırma polemiği olarak akıllara gelen o eski tartışmanın diğer aktörü ise Hürriyet'ten ayrılmak zorunda kalınca Sözcü gazetesine transfer olan Emin Çölaşan'dı. İddialara göre Çölaşan, bir köşe yazısında "6 sıfır atılınca enfasyon yükselir yoksa Taksim'de anırırım" demişti. Başbakan Erdoğan isim vermeden bunu defalarca dile getirirken, Zaman gazetesi de iki defa "Erdoğan'dan Çölaşan'a gönderme" başlığı ile konuyu haberleştirmişti.

ÇÖLAŞAN YALANLANLAMIŞTI
Erdoğan benzer bir ifadeyi 2012′de de kullanınca, Sözcü yazarı Emin Çölaşan başbakanın kendisinden söz ettiğini söyleyerek şöyle yazmıştı:
“Anırdı, anıracak, evinde anırsın, başka yerde anırsın, herhalde şimdi anırıyordur, köşesinden icra ediyordur!..”

Seçim gezilerinde, yurtdışı gezilerinde (örneğin son olarak Viyana’da) ve Meclis kürsüsünde hep aynı şeyi söylüyordu.

Yalan söylediğini bildiği için isim veremiyordu ama “Anırttığı (!)” o kişi bendim!
Güya yıllar önce bir yazı yazmış, “Bunlar paradan altı sıfırı atarsa ben eşek gibi anırırım” demişim!

Tamamen yalandı. Birileri belki de Tayyip’i işletmişti.

Ancak söz konusu şahıs uyanık biri!.. Attığı bu nutuklarda bir yanda yalan söylerken, öbür yanda o köşe yazarının kim olduğunu belirtmiyor, isim vermiyordu…

İsim verse yalanı ortaya çıkacak, hakkında davalar açılacak, iddiasını kanıtlaması mümkün olmayacak, üste de şakır şakır tazminat ödemek zorunda kalacaktı…

Çünkü paradan altı sıfır atıldığı takdirde eşekler gibi anıracağını yazan veya söyleyen -ben dahil- hiçbir köşe yazarı, televizyon yorumcusu yoktu.
Ama benden -isim vermeden- söz etmeye yelteniyordu.

ZAMAN MAHKUM OLMUŞTU

Çölaşan'ın avukatları aracığılığı ile yaptığı şikayet üzerine mahkeme 2011 yılında,  Zaman gazetesini iki ayrı haber için iki kez tazminat ödemeye mahkum etmişti. Çölaşan, Zaman'dan kazandığı tazminat parasıyla nasıl rakı içtiğini de köşesinde anlatımıştı.