Polemik & Kulis
26 Mayıs 2015 20:59 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:35

Erdoğan'dan Bahçeli'ye Diyanet cevabı: Sen kimsin ya, önce haddini bil!

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ankara'da düzenlenen açılış töreninde konuştu. Erdoğan HDP ve Bahçeli'ye sert çıktı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ankara'da Hacı Bayram-ı Veli Camii Çevre Düzenlemesinde konuştu. Muhalefet partilerine ağır suçlamalar yönelten Erdoğan, HDP'ye yüklenirken, MHP lideri Devlet Bahçeli'ye "sen kimsin haddini bil" dedi.

Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı'nda kullanılan lüks zırhlı makam araçlarından birini Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'e tahsis etmesinden sonra Görmez'e istifa çağrısında bulunan Bahçeli'ye kızan Erdoğan, "Şimdi çıkmış Bahçeli ne diyor, 'Ya istifa et ya bu arabayı iade et? Sen kimsin ya, önce haddini bil" dedi:

"SEN KİMSİN YA! ÖNCE HADDİNİ BİL"

"Diyanet işlerinin altında bir tane Mercedes varmış. 330 bin liralık Mercedes. Bunların hepsinin altında var. Bunların çocukları İngiltere'de Kıbrıs'ta okuyor. Bunlar günlerce Diyanet'i yıpratmaya çalıştılar. Diyanet işleri Başkanı da bunu iade etti. haberim olsa sakın böyle bir şey yapma derdim, kanıma dökündü. Sayın başkan ben cumhurbaşkanlığı makamındaki zırhlı Mercedeslerden o makama tahsis edeceğim dedim. Ve tahsis ettik. Şimdi çıkmış Bahçeli ne diyor. Ya istifa et ya bu arabayı iade et, sen kimsin ya önce haddini bil. Bizim ecdadımız ne der biliyor musun?"

BENİM TARAFIM BELLİ

Kabe Arabın olsun bize Çankaya yeter diyenler gerçek Ankara'yı hafızamızdan silmek istediler. Benim tarafım belli. Ben milletin tarafındayım.

Şimdi kuru sıkı atıyorlar. Bu borçları biz ödedik. Bunlardan devraldık ve ödedik. Artık Ankara'da "insanı yaşat ki devlet yaşasın" diyen bir anlayış var. Kuru sıkı vaatlere kimse kanmıyor.

ALLAH'TAN KORKAN BUNU NASIL SÖYLER

Gazetenin biri çıkmış Gazze'ye yardım yapılmıyor diye. İnsan biraz utanır. Allah'tan korkan bunu nasıl söyler. Bizim ülkemizde yaptığımız hizmetlerle başa çıkamayanlar bu defa gözü dışarıya dikmişler. Neymiş? Biz Gazze'ye söz verdiğimiz yardımları yapmıyormuşuz... Allah'tan korkan, kuldan utanan bunu söylemez. Gazzeli bir yetimin elini tutan, gözlerine bakan, derdiyle hemhal olan birisi asla böyle bir şey söyleyemez. Biz her zaman, her durumda Gazzeli kardeşlerimizin yanında olduk. İsrail'in yakıp yıktığı Gazze'nin imarı için, Filistinli kardeşlerimize destek için geçtiğimiz yıl tam 76 milyon dolarlık yardımda bulunduk