Gündem
26 Mayıs 2015 12:11 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:35

Erdoğan yine New York Times'a çattı: Baskı varmış... Ne baskısı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gündeminde bugün de New York Times gazetesi vardı.

Uzun süredir meydanlarda Doğan Grubu'na sert sözlerle yüklenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu kez de yayınladığı başyazıyla Hürriyet'e destek olan New York Times'ı diline doladı.

NATO'ya Türkiye medyasındaki hükümet baskısının sona erdirilmesi için çağrıda bulunan New York Times'ın bu tepkisi, eleştiri oklarının kendisine dönmesine neden oldu. İlk olark dünkü SETA toplantısında "Sen kimsin ya, haddini bil" çıkışlarıyla gazeteyi sert bir dille eleştiren Erdoğan, bugün Üsküdar'da yaptığı konuşmasında da New York Times'ın yazısına tepki gösterdi.

Erdoğan konuşmasında; "Çıkmış New York Times benimle ilgili "Erdoğan'ın Türkiye'sinde baskı var şu var" ne baskısı var? Neye dayanarak bunu söylüyorsun? Sen bir defa haddini bil ya. Sen ne zamandan beri Amerika'dan buraya el uzatmaya başladın?" ifadelerini kullandı.

İşte, Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Paralel örgüt, savcımızı şehit eden terör örgütü ve ermeni lobisi de hemen arkalarında yer alıyor. bazı uluslararası basın kuruluşlarıyla, ülkemizdeki sicili bozuk medya organları ise bu kirli ittifakın reklamını yapıyor.

Çıkmış New York Times benimle ilgili "Erdoğan'ın Türkiye'sinde baskı var şu var" ne baskısı var? Neye dayanarak bunu söylüyorsun? Sen bir defa haddini bil ya. Sen ne zamandan beri Amerika'dan buraya el uzatmaya başladın? Alışmışlar bunlar 10 bin kilometre öteden dünyanın diğer ucunu idare etmeye. artık böyle bir Türkiye yok. Artık eski Türkiye yok. Artık yeni Türkiye var. Türkiye'nin son geldiği nokta son 12 yılda elde ettiği demokratik ve ekonomik kazanmışlar bunlara ağır geldi. Düzenleri bozuldu.

eski Türkiye'de ülkeyi istedikleri gibi yönlendiriyor yağmalıyorlardı. akşam başka sabah başka hükümetler görüyordu. 16 ayda bir bu ülkede hükümet değişiyordu. Böyle bir ülkede istikrar, güven olur mu? biz geldik bu devran değişti.

Şimdi zamanında seçimler yapılıyor. Milletin cebine akması gereken kaynaklar bunların cebine akıyordu. Ey benim memur kardeşim, işçi kardeşim, emekliler bunlar zorunlu tasarruf altında sizin paranızı toplamadılar mı? 15 katrilyon, ben göreve geldiğim zaman masanın üzerinde memur ve işçi alacağı vardı. Bu parayı biz ödedik.

Ne diyor ana muhalefetin başındaki zat? Ben tekrar Suriye’ye göndereceğim. O para bana kaynak olacak. Senin zaten deden bunu yapmıştı. Kim? Milli şef. Boraltan köprüsünden Azeri kardeşlerimizi Stalin'e teslim etmişti ve onların idamına seyirci olmuştu. O zaman bir Azeri ne diyordu biliyor musunuz? "Bizi keşke siz öldürseydiniz de Stalin'in askerlerine teslim etmeseydiniz" Hale bak. Bu acınacak bir durum.

Sayın Kılıçdaroğlu 6 sene SSK'yı yönetti. Kazançlı aldı batırdı iflas ettirdi. Hani o haber kanalında izlediniz değil mi? Savaş Ay'ın yaptığı, ahmet kaya'nın da arkada olduğu izlediniz. Ya gülüyor ya. Orada o yavrunun kolu kesiliyor, o sırıtıyor. Kadıncağızın affedersiniz rahimi alınıyor, yanlış. Ondan sonra diyorlar ki böbreğini alıyorlar. Gülüyor ya. Bir de şunu söylüyor "10 yıl önce daha iyiydi" diyor. Zaten gericisin ya.

şimdi kalkmış ne diyor 4 yılda işsizliği sıfırlayacağım. arkadan projeyi açıklıyor, 20 yıl sonra işsizlik yüzde 5'e düşecek diyor. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. Böyle şey olur mu?