Gündem
24 Mayıs 2017 18:14 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:42

Erdoğan Topbaş'ın damadının tahliyesi için ne dedi?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan NATO zirvesine katılmak üzere Brüksel’e hareketinden önce basın toplantısı düzenledi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, darbe girişiminin ardından Gülen cemaatine yönelik olarak başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanan ve ilk duruşmada "hastalık" gerekçesi ile serbest bırakılan İstanbul Büyükşehirşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş'ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı'nın durumu için ilk kez konuştu. Erdoğan, "Hep söyleriz, müdde-i iddiasını ispatla mükelleftir. İstanbul Belediye Başkanı'nın damadını söylüyorsan, tamam, bu konu yargı ile alakalı bir konu" dedi.

Brüksel'deki NATO zirvesi öncesinde Ankara Esenboğa Havalimanı'nda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan,  MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "siyasetteki FETÖ'cülerin de temizlenmesi" konusundaki sözleri anımsatılarak yöneltilen soru üzerine şunları söyledi:

"Bunu kalkıp da siyasi partinin içerisinde bu şekilde AK Parti'ye fatura kesmeye kalkmak kimsenin haddi değil. Önce bunlar kendi işleri ile uğraşsınlar."