Gündem
27 Mayıs 2015 13:49 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:35

Erdoğan 'Papa'nın uçağı var' dedi, gazeteciden itiraz geldi!

Erdoğan'ın açıklamalarına Papa ile aynı uçakta seyahat eden gazeteciden yalanlama geldi.

NTV canlı yayınında Oğuz Haksever'in sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'e "havuzdaki uçaklardan birini tahsis edeceklerini" belirtererek "Vatikan'ın özel uçağı var. Sıradan bir ülke miyiz, ne yani bizim dini liderimiz tarifeli uçakla mı seyahat edecek?" dedi.

Erdoğan'ın bu açıklamalarının ardından Katolik dünyasının ruhani lideri Papa Francesco'nun seyahatleri için Alitalia'dan uçak tahsis edildiği belirtildi.

DHA'nın Roma temsilcisi gazeteci Esma Çakır, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Papa'nın Alitalia’dan tahsis edilen  bir uçağı kullandığını ve Papa ile birlikte yolculuk yapan gazetecilerin de bilet parası ödediğini açıkladı.

Çakır, Twitter hesabına konuyla ilgili olarak şunları yazdı:

1- Sn. Erdoğan’ı danışmanları yine yanlış bilgilendirmiş. Papa’nın özel uçağı yok, hiç de olmadı.

2- Papa, seyahatlerinde kendisine Alitalia’dan tahsis edilen 1 uçağı kullanıyor. TR ziyaretindeki foto ve videolardan da görülebilir.

3- Papa’ya seyahatlerinde eşlik eden gazeteciler de mesafeye göre çeşitli aralıklarda ücret ödemek zorundalar. Bu para Alitalia’ya veriliyor.

4- Nitekim, benim de aralarında bulunduğu 70 kadar gazeteci, Papa’nın Türkiye ziyaretine uçuş için kişi başı 1500’er Euro ödedik.

5- Papa, sadece dini 1 lider değildir, Vatikan Devleti’nin de Başkanı’dır. Bu nedenle esasen güvenlik açısından özel 1 uçağa ihtiyacı vardır.

6- Güvenlik açısından gerekli olmasına rağmen, Papa’nın özel bir uçağa sahip olmaması çok defalar eleştirilmiştir de.