Gündem
09 Tem 2018 17:22 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 02:44

Erdoğan için şiirler yazmıştı! TRT yayıncı-yönetmeni ihraç edildi!

KHK ile kamudan ihraç edilenler arasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 'Benim Liderim' diye şiir yazan TRT'de yayıncı-yönetmen olan isim de dikkat çekti.

Olağanüstü Hal ( OHAL) kapsamında çıkartılan son kararname ile kamuda görev yapan 18 bin 632 personel ihraç edilirken, ihraçlar arasında sosyal medya paylaşımlarıyla dikkat çekenler de oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a övgü düzenler de kamudan ihraç edildi.

TRT'de yayıncı ve yönetmen olan Şener Danyıldız, Cumhurbaşkanı Erdoğan için ‘Benim Liderim' diye şiir yazdı. Şiiri de, “Annen er doğurmuş aslan yürekli. Bu vatana gereklisin gerekli. Düşmana korkudur sağlam bilekli. Er oğlu Erdoğan benim liderim. Seni sevenlerin duasındasın. Danyıldız’ın mutlu dünyasındasın. Vatanı yüceltme davasındasın. Er oğlu Erdoğan, benim liderim” dizelerinden oluştu. Danyıldız “Erdoğan’ın Gelişi’ şiirinde ise “Erdoğan’ın nidası, Bilge Kağan sesidir. Erdoğan’ın gelişi, Türk oğlunun titreyip kendine dönmesidir” diye yazdı.



BUGÜNÜ UNUTURSAM
İhraç edilen bir diğer isim olan Emniyet Amiri Muhammed Murad Altaş ise ‘'Her seferinde bu sefer yeneceğiz diye gidiyorlar ama sonuç hep aynı’ diyerek muhalefetle alay etmişti. Altaş ihraç edilince ‘' 15 yıllık meslek hayatımda ne hak yedim ne de yedirdim. Devletin hiyeraşik yapısı dışında kimseden talimat almadım, hukuksuzluk yapmadım. Gerekçe gösterilmeksizin, bir ifade dahi alınmadan ihraç oldum. Bugünü unutursam kanım kurusun” dedi.

YALNIZ DEĞİLSİN REİS
Cumhurbaşkanı Erdoğan için ‘Seni Abdülhamid’in yalnızlığına bırakmayacağız’ ve ‘Yürüdüğün yolda seninleyiz reis’ iletilerini paylaşan; 15 Temmuz girişimi sonrası demokrasi nöbetlerinde de yer alan Malatya Adli Tıp Grup Başkanlığı Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni Murat Develer de ihraç listesinde yer aldı.

Bir polis memuru da 24 Haziran günü ‘7 Düvelin yıkamadığı başkan diye anlatacaklar seni reis’ mesajı paylaştı. 7 Temmuz’da ise ‘'Son KHK ile ihraç edildim. Şaka gibi hiçbir kriter yok, kumpas ile ihraç oldum” diye yazdı. Bir diğer polis memuru ise 11 Şubat 2018’de yeni KHK çağrısı yaparak, “Çıkar bir KHK ne kadar PKK’lı hain varsa (memur, doktor, hemşire, öğretmen) atın hepsini. HDP’lileri de tutuklayın ama, yapmazsınız” dedi ve 6 ay sonra ihraç edildi.