Polemik & Kulis
04 Mayıs 2016 10:56 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:30

Erdoğan-Davutoğlu krizi AKP toplantısını sansürletti! 4 gazete o konuşmayı görmedi!

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun dünkü konuşmasının Sabah, Takvim, Akşam ve Güneş gazetelerinin birinci sayfalarında yer almaması dikkat çekti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun AKP’deki çatlağı yazan “Pelikan dosyası”nı hedef aldığı dünkü konuşmasının Sabah, Takvim, Akşam ve Güneş gazetelerinin birinci sayfalarında yer almaması dikkat çekti. 

AKP'de Genel başkanda olan parti teşkilatlarına ilişkin atama yetkisinin MKYK'ya devredilmesinin ardından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Başbakan Davutoğlu arasında yaşanan anlaşmazlıklara dair ağır ifadeler ve iddialar içeren 'Pelikan Dosyası' gündeme oturmuştu. Davutoğlu, bu iddialara cevap niteliğinde yaptığı ve "veda" gibi algılanan grup konuşmasında şunları söylemişti:

"Biz başka partiler gibi değiliz, biz siyasi menfaat peşinde koşanlardan değiliz. Bizim derdimiz Türkiye'yi hedeflerine ulaştırmaktır. Biz bunun için bu yüce çatının altındayız. İnandığımız doğrulardan lekesiz, temiz siyasetten geri durmayacağız.Umudunu AK Parti'ye bağlayan milyonlar merak etmesin. Nefsimi ayaklar altına alırım, bir faninin terk etmeyeceği düşünülen her makamı elimin tersiyle iterim ama asla bu kutlu hareketteki hiçbir dava arkadaşımın kalbini kırmam."

Bugün gazetelerde birinci sayfalarında geniş yer bulan Davutoğlu’nun konuşması, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yakınlığıyla bilinen Sabah, Takvim ve Güneş gazetelerinin birinci sayfalarında yer almadı. Akşam gazetesinde ise Davutoğlu’nun konuşması “kutu haber” olarak verildi. Erdoğan’a yakın dört gazetenin Davutoğlu’nun konuşmasını görmezden gelmesi derin çatlağı bir kez daha kanıtlamış oldu.

İşte o gazeteler: