Gündem
07 Tem 2015 17:21 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:43

Erdoğan cezasına isyan etti: Ödemiyorum lan! OXI!

BirGün Medya Genel Yayın Sorumlusu Barış İnce, Erdoğan'a hakaretten yine ceza aldı.

BirGün Medya Genel Yayın Sorumlusu Barış İnce, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın açtığı hakaret davasında 7 bin 500 liralık para cezasına çarptırıldı.

BirGün’ün haberine göre Barış İnce tarafından yapılan 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarıyla ilgili haberlere ilişkin açılan dava, karara bağlandı. İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi, İnce’ye para cezası verdi.

Mahkeme karar gerekçesinde, “Sanığın müdahil Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik eylemine uyan TCK 125/1-2 maddesi uyarınca suçun işlenme şekli, işlendiği yer sanığın taşıdığı sıfat ve suç içindeki durumu dikkate alınarak takdiren 90 gün birim sayısı kadar adli para cezası ile cezalandırılmasına..” ifadeleri yer aldı.

Tayyip Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan, oğlu Bilal Erdoğan, gelini Esra Albayrak ve damadı Berat Albayrak tarafından açılan davada ise İnce’nin beraatine karar verildi.

Daha önce BirGün gazetesinde yayınlanan TÜRGEV fezlekesindeki detaylardan hazırlanan ‘Ceplerine duble yol yapmışlar‘ manşeti nedeniyle de Barış İnce’ye Cumhurbaşkanı Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan’a ‘haraket’ ettiği iddiasıyla 10 bin 620 TL para cezası verilmişti.

İnce akrostiş davası olarak bilinen davada ise altı yıl hapisle yargılanmaya devam ediyor.

ÖDEMİYORUM LAN!

Barış İnce, Twitter'de ise "Yolsuzluk haberinden bile para kazanmayı beceriyorlar. Onlar için küçük bizim için büyük paralar. Ödemiyorum lan. Oxi" mesajını paylaştı.