Gündem
20 Ağu 2017 18:04 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 23:04

Cumhurbaşkanı Erdoğan bazı köşe yazarlarına 'ayar' verdi: Racon kesilecekse bizzat kendim keserim!

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP İstanbul İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Unutmayın, İstanbul'da teklersek, Türkiye'de tökezleriz' dedi. Erdoğan son dönemde sosyal medya ve köşe yazılarında kendisi adına konuşanlar içinse, "Kimse benim adıma racon kesemez, bir racon kesilecekse ben keserim" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

İstanbul'da teklersek Türkiye'de tökezleriz İstanbul'da metal yorgunluğu olursa Türkiye paslanırız. İstabul'da kıpırdanırsak Türkiye'de şahlanırız. İstanbul'u sağlam tutarsak, Türkiye'de de, dünyada da bizi yıkacak bir güç tanımıyorum.

İstanbul'un büyüklüğünü anlamayan, sevmeyen AK Parti'ye veya İstanbul'a hizmet edemez.

Bir yerde eksiğimiz var demek ki

Büyükşehir Belediyesi seçimlerinde İstanbul'da, küsuratları konuşmayacağım, yüzde 48'le büyükşehir belediye başkanlığı seçimini aldık. Ardından halk oylamasında malum İstanbul yüzde 48,65 oyla neticeyi verdi. Tabii biz İstanbul'u böyle görmek istemiyoruz. İstanbul, Türkiye ortalamasının altına düştüğü an, buna yanarız, buna üzülürüz. İstanbul, Türkiye ortalamasının altına düşmemeli, onun üstüne olmalı. Üstünde olduğu anda birçok şey değişir. Öyleyse bir yerde yanlışımız bir yerde eksiğimiz var. Bu bir davadır alışılmış bir parti değildir.

Bize ne oluyor ki afra tafra yapıyoruz?

Kardeşim bize kibir gurur yakışır mı? Soruyorum Allah aşkına. Gurur Allah'a yakışır bize değil o onundur. Bize ne oluyor ki afra tafra yapıyoruz bize ne oluyor ki koltuklardan güç alma gayreti içerisine giriyoruz. Kibir bize yakışmaz. İdeal siyasetçi oturduğu koltuktan güç alan değil o koltuğa güç katandır. İstanbul'daki oy oranımızın Türkiye ortalamasının üzerine çıkması şart.

Gerçekleştirdiğimiz değişim asla tasfiye değildir

Hareketleniyoruz hareketleneceğiz. Gidilmedik il bırakmayacağız. İstanbul'da da çalınmadık kapı bırakmayacağız. Bölgesel ve küresel güç olma yolunda ilerleyen Türkiye'nin değişime ihtiyacı var. Bunu gerçekleştirecek olan bizleriz. Kongre sürecimizde gerçekleştireceğimiz değişim asla tasfiye değil. Bizim siyasi anlayışımızda vefa çok önemlidir. Kongre sürecimizde gerçekleştireceğimiz değişim, kendimizi tazelemenin yanında bu vasfımızı da güçlendirmemize vesile olacak.

Racon kesilecekse kendim keserim

Partimiz içinde kesinlikle arzu ve tasvip etmediğim tartışmalara şahit oluyorum. Kimi köşe yazarları üzerinden başlatılan bu tartışmalarda kimilerinin şahsım adına adeta racon kestiği anlaşılıyor. Benim milletimle, partimle paylaşacağım düşüncem, teklifim varsa bunun yolları bellidir. Kimsenin racon kesmesine de ihtiyacım yoktur. Racon kesilecekse bu raconu bizzat kendim keserim, bu da böyle biline.

Mesele bölgenin yeniden dizaynı

DEAŞ'ın saldırılarına uğrarken maalesef bu ülkelerin kılı kımıldamadı. Tek başımıza bunlarla mücadele etmez zorunda kaldık. İstihbarat paylaşımını bile tam olarak bizimle zamanında yapmadılar. Meselenin DEAŞ değil bölgenin yeniden dizaynı olduğunu açıkca söyleyemedikleri için yanlarına başka terör örgütlerini alarak bunu sürdürüyorlar. Gözümüzün içine baka baka bu dost görünenler bize yalan söylüyorlar.

Benim kadar şeffaf konuşan bir lider var mıdır bilmiyorum

Herhalde dünyada benim kadar şeffaf olan, açık konuşan bir başka lider var mıdır, onu da pek bilmiyorum. Bir kişiye mesaj vermem gerekiyorsa bunu zaten sözcülerim aracılığıyla yapıyorum. "Reis şöyle düşünüyorum", bu tür yakıştırmalara hiç kimse itibar etmemeli. Meydanı sosyal medyanın dehlizlerinde gizlenerek, bu hareket içinde fitne çıkartmak isteyenlere asla bırakmayız. Bugüne kadar AK Parti ile ve şahsımla milletimizin arasına kimseyi sokmadık, bundan sonra da sokmayacağız.

İstihbarat paylaşımını bile tam olarak bizimle yapmadılar. Fırat Kalkanı Harekatı, batının bölgedeki oyunlarını açığa çıkardı. Başka terör örgütlerini yanlarına alarak aynı projeyi ısrarla sürdürüyorlar. Bize dost olarak görünenlerin PKK ile, PYD ile YPG'yi ve Suriye Demokratik Güçleri olarak belirlenen bir isim ki onu yine değiştiler, kurulmuş veya kurulacak tüm örgütlerin aynı yapı olduklarını çok iyi bildikleri halde, dost görünenler bize yalan söylüyorlar. Suriye ve Irak haritasındaki güçlerin dağılımına bakan herkes oynanan oyunun amacını açıkça görecektir. Hangi ülkenin silahları PKK'da var, hangi ülkenin silahları DEAŞ'ta var biz bunları biliyoruz.

'Bekamız söz konusu olduğunda kimseyi görmeyiz'

Bugün bölgede güç gösterisi yapan herkes işine bittiğinde çekip gidecek ama biz bundan sonra da coğrafyamızda kalacağız. Sınırlarımız boyunca kurulan terör yapıları ile uzun ve kanlı mücadeleyi verecek olan bu ülkeler değil, Türkiye. Hedefleri politik olabilir bizim için mesele beka meselesidir. Bekamız söz konusu olduğunda, gözümüz kimseyi görmez, görmeyecektir. İttifakmış, müttefiklikmiş, ticaretmiş, istikbalimiz söz konusu olduğunda bunların hepsi de hükmünü yitirir bu böyle bilinmelidir.

FETÖ nerede. Bir kısmı Avrupa'da, bir kısmı Pensilvanya'da. Onlar kaçacak biz kovalayacağız. Bunu böyle biliniz. Ha PKK, ha FETÖ, ha DEAŞ, ha FETÖ. Al birini vur öbürüne. Bu ihanet çetesi Türkiye'nin geleceğine saldırmıştır. Milletimiz tek yumruk. Bu ihanet çetesine geçit vermemiştir.

Yakın zamanda bunları özel hazırlanmış tutumları içerisinde göreceksiniz. Özel elbiselerle duruşmalara geldiğiniz göreceksiniz. Yıl sonuna kadar yargımızın bunlarla ilgili kararları büyük ölçüde vermiş olacağına inanıyorum. Çok vaktimiz yok analara babalar, kardeşler, eşler ağlıyor.

Almanya hala bizimle uğraşıyor

Almanya seçime gidiyor ama hala bizimle uğraşıyor. Bizde referandum oldu bizle uğraşdılar. Sözde Türk diye geçinen bir ahlaksız orada terör örgütü ile hayır kampanyası yaptı. ya bunların demokrasi ile falan alakası yok. Ve söylediğimiz zaman da yalan bunlarda gani. Türkiye düşmanı olan partilere sakın ha oy vermeyiniz sakın. Türkiye dostu olanlarla beraber olun küçük partiymiş falan sakın ona bakmayın verin onları büyütelim. Onlar bu seçimde sandıkta bana göre bir tokat yemeleri lazım.

Şu anda ne diyorlar, diyorlar ki 'Bizim demokratik mücadelemize karışıyor.' Ne alakası var. Ben senin gibi kalkıp sizin bize yaptığınızı yapmıyoruz. Biz sadece vatandaşlarımıza Türkiye düşmanlarına sandıkta demokratik bir ders verin diyoruz, bu kadar.