Televizyon
18 Tem 2016 15:37 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:23

Erdoğan Aktaş CNN Türk baskınını anlattı: Yayın namustur!

CNN TÜRK Genel Müdürü Erdoğan Aktaş, darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz gecesi asker tarafından basılan CNN TÜRK binasında yaşananları anlattı.

Doğan TV binası, darbe girişimi sırasında yüksek gerilimin yaşandığı noktalardan biriydi. Askerler yayını kesmek için baskın yaptı, CNN TÜRK ekibi yayına devam edebilmek için mücadele verdi.

CNN TÜRK Genel Müdürü Erdoğan Aktaş, yine aynı gece ekranda olan Başak Şengül'ün konuğu olarak o anları anlattı. Yayıncılığın bir takım oyunu olduğuna dikkat çeken Aktaş, "Sadece bizim için değil memleket için zor bir gündü. Herkesin doğru noktada durması gerekirdi" dedi.

CNN TÜRK'ün en başından itibaren demokrasinin, insan haklarının, Türk halkının ve Türkiye'nin yaninda olduğunu belirten Aktaş "Mesela bize soruyorlar 'Bu kararı nasıl aldınız?' diye. Bakın arkadaşlar burada Doğan Yayın İlkeleri var, bunu açtığınız zaman, ki bence iletişim fakültelerinin her birinde ders olarak okutulması gerekiyor, bütün bu maddelere dikkat ettiğiniz zaman ortaya nasıl tavır takınacağınız da çıkıyor" diye konuştu.