Gündem
20 Kas 2017 13:43 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 23:17

Erdal Erzincan'dan rest: TRT yasağı çekti, ben yasak koydum

Türk Halk Müziği'nin usta ismi Erdal Erzincan, nisan ayındaki referandum öncesi yaptığı bir türkü nedeniyle TRT’nin kendisine yasak koyduğunu, tepkiler üzerine de kaldırdığını belirtti.

Avcılar Belediye Konservatuvarı Eğitmeni Erdal Erzincan, geçen nisan ayında yapılan referandum öncesinde TRT’nin bir program için kendisi ile ön görüşme yaptığını söyledi. Erdal Erzincan, bu programa katılmak için yapımcılara bir tarih verdiğini anlatırken "O ara referandum için 'Hayır' isimli bir türkü yaptım. Onu sosyal medyada yayınladık. Program yapımcısı bunun üzerine getirilen böyle bir yasaktan bahsetti, beni programa alamayacağını söyledi. Ben de sosyal medyadan duyurdum. Gelen yoğun tepkiye karşı TRT yasağı geri çekti. Şimdi ben yasak koydum tabii. Programlarına çıkmıyorum. Bence şimdi mikrofonu TRT'ye uzatırsanız daha güzel olur" diye konuştu.

'DURUŞ DİYE BİR ŞEY VAR'

Erdal Erzincan  sazın sanatçıya emrettiği gibi durduğu için bu yasağın kendisine getirildiğini anlatırken şöyle dedi:

"Sazın işaret ettiği yerlerde olmaya çalışıyorum. Bu da birilerini rahatsız ediyor. Duruş diye bir şey var. Bir yerlerde duran, yıllar sonra tekrar aynı yerde aynı şekilde kendisini muhafaza eden insanlara karşı benim çok büyük saygım, hürmetim var. Bu duruş öyle kolay olmuyor. Bedel ödenerek oluyor. Bedel ödemek lazım ama bu bedeli geçmişe dönük baktığımızda hep canıyla ödeyenler var. Bunun değişmesini istiyorum. Kimse canıyla ödememeli. Ben her yerde, her zaman bunu özellikle vurgulamaya çalışıyorum. Böyle düşündüğünüzde ben kendi payıma düşen bedeli ödediğimi düşünüyorum. Ödemeye de devam edeceğim."