Gündem
04 Haz 2016 17:54 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:17

Ensar vakfını eleştiren belgeselcinin görevine son verildi!

TRT, Ensar Vakfı’ndaki çocuk tecavüzlerine yönelik yaklaşımı nedeniyle eski bakan Ramazanoğlu’nu eleştiren belgeselcinin işine son verdi.

Ensar Vakfı’nın Karaman’daki yasadışı evlerinde 10 çocuğun tecavüze uğramasına dönemin AKP’li Aile ve Sosyal Politikalar bakanı Sema Ramazanoğlu “Buna bir kere rastlanmış olması, hizmetleriyle ön plana çıkmış bir kurumumuzu karalamak için gerekçe olamaz” demişti. Ramazanoğlu’nun bu sözleri sosyal medyada da büyük tepkilere neden olmuştu.

TRT’de belgesel hazırlayan gazeteci Elif Ural’da twitter hesabından, “Pardon, kaç kere olması gerekiyordu sayın bakan?” yazınca TRT yönetimi durumdan vazife çıkarıp Elif Ural’ın işine son vermişti.

İşte Elif Ural’ın o paylaşımı:



Bu paylaşımlardan kısa süre sonra TRT yönetimi tarafından Ural’ın işine son verildiği gibi eski bölümlerden görüntülerinin sildirilmesi için talimat gönderildi.

Elif Ural, Diken’e yaptığı açıklamada, “Tam olarak söylemek gerekirse Ensar Vakfi evindeki cocuklara tecavüz olayıyla ilgili attığım tweetler nedeniyle TRT ile çalışmam sona erdi. Genel bir çocuk tecavüzü tweeti olsaydı bir tepki vereceklerini sanmıyorum, nitekim öncesinde bu tarz tweetlerim vardı ama bu olay Ensar Vakfı ile bağlantılı olduğu için gelişti”​ dedi.

Haberin devamını okumak için tıklayın...