Gündem
09 Mar 2015 23:27 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:06

Hakan Fidan yeniden MİT müsteşarı

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, istifa eden Hakan Fidan'ın yeniden MİT müsteşarlığı görevine atadığını açıkladı.

AK Parti'den milletvekili adaylığı için MİT Müsteşarlığı görevinden istifa eden Hakan Fidan, yeniden MİT Müsteşarlığı'na atandı. Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun milletvekili adaylığından çekilen Hakan Fidan'ı yeniden MİT Müsteşarlığı görevine atadığını duyurdu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Hakan Fidan tartışmalarına büyümeden son noktayı koydu. Davutoğlu, Akşam saatlerinde AK Parti milletvekili adaylığından çekilen Hakan Fidan'ı yeniden MİT Müsteşarlığı görevine atadı.

AÇIKLAMA ARINÇ'TAN

Bakanlar Kurulu sürdüğü saatlerde Ankara kulisleri Hakan Fidan'ın yeniden MİT Müsteşarlığı görevine atanacağı haberiyle çalkalandı. Bu kulis bilgisi Bakanlar Kurulu Toplantısı sonrası Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç tarafından doğrulandı.

Beştepe'teki Bakanlar Kurulu Toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını cevaplayan Bülent Arınç, adaylıktan çekilen Hakan Fidan'ı Başbakan Davutoğlu'nun yeniden MİT Müsteşarlığı görevine atadığını duyurdu. İşte Arınç'ın o açıklamaları;

"Arkadaşlar, son günlerde en çok konuştuğumuz isimdir. Bugün bir gelişme oldu. Sizinde sorduğunuz gibi. MİT Müsteşarımız aday adaylığı için istifa etmiştir. Bunu ilk duyanlardan birisiydim ve bir TV programında, sadece milletvekili olmak için istifa edilmişse bu israftır demişimtir. Keşke yapmasaydı diye yorum yapmıştım.

Bu garip karşılandı ama Sayın Cumhurbaşkanı benim düşüncelerime benzer görüşler dile getirdi. Kendisi de MİT'in önemli bir kurum olduğunu ifade eti ve zaman zaman da tekrarladı. Sayın Başbakanımız da kendisine adaylık için fikrini sorduğu ve izin verdiğini söylemiştir.

Bugün itibariyle Hakan Fidan adaylıktan çekildiğini Başbakan'a iletti o da Sayın Cumhurbaşkanımıza bu konuyu iletti.

Bu konu görüşüldükten sonra mutabık kalınmıştır. Ben yeterli görüyorum.

Sayın Başbakan, Sayın MİT Müsteşarlığına görevlendirmiştir ve bu da onaylanmıştır. Tekrar MİT'te göreve başlayacaktır."