Güncel
04 Kas 2017 16:53 Son Güncelleme: 19 Kas 2018 18:43

Eneryagaz Gaz Dağıtımı ve Refahiye Meslek Yüksekokulu Temel Atma Töreni

- Başbakan Yıldırım: (2) "O gece, 15 Temmuz gecesi alçaklar, asker kılığına girmiş FETÖ teröristleri tanklarla, toplarla, uçaklarla milletin üzerine bomba yağdırırken, milletimizin her ferdi, gençlerimiz, kadınlarımız, erkeklerimiz Cumhurbaşkanı'nın davetiyle meydanlara indi. Meydanları alçaklara...

ERZİNCAN (AA) - Başbakan Binali Yıldırım, "O gece, 15 Temmuz gecesi alçaklar, asker kılığına girmiş FETÖ teröristleri tanklarla, toplarla, uçaklarla milletin üzerine bomba yağdırırken, milletimizin her ferdi, gençlerimiz, kadınlarımız, erkeklerimiz Cumhurbaşkanı'nın davetiyle meydanlara indi. Meydanları alçaklara dar etti." dedi.

Yıldırım, Refahiye Meydanı'nda düzenlenen "Eneryagaz Gaz Dağıtımı ve Refahiye Meslek Yüksekokulu Temel Atma Töreni"ndeki konuşmasında, "Hayatımın her anında, ruhumda ve zihnimde hissettiğim, hükümete ve doğduğum, büyüdüğüm bu topraklara vefa borcumu ödemek için gece-gündüz demeden çalışıyorum, gayret ediyorum. Kendimizi Türkiye'nin refahına, huzuruna, mutluluğuna adamayı biz Refahiye'de Refahiye'den öğrendik." ifadelerini kullandı.

Erzincan'daki iki gün süren temasları hakkında bilgi veren Başbakan Yıldırım, dün Erzincan Üniversitesi'nin yeni öğretim yılı ile kongre merkezinin açılışına katıldıklarını, yatırımcı ve iş adamlarıyla bir araya gelerek Erzincan'ın geleceğini, yatırımlarını konuştuklarını anlattı. Yıldırım, bugün de Refahiye'nin geleceğini konuştuklarını vurgulayarak, "Bugün aldığımız bir kararla, Refahiye'de çok büyük bir tabiat parkı yapmaya karar verdik. Hayırlı, uğurlu olsun. Artık hemşehrilerimiz yazın buraya geldiklerinde rahatlıkla vakit geçirecekleri, yürüyüş, piknik, etkinlik yapacakları muazzam bir eser oluyor. Kocaçay, Hakoğlu Deresi, buranın etrafını da Refahiye'nin en güzel rekreasyon, sosyal alanı haline getiriyoruz." diye konuştu.

- "Daha yapacak çok işimiz var"

Başbakan Yıldırım, Refahiye'de 50 yataklı yeni bir hastane yaptıklarını anımsatarak, bu ilçenin köy yollarını sıcak asfaltla kaplayacaklarını dile getirdi.

AK Parti'nin 15 yıldır iktidarda olduğuna dikkati çeken Yıldırım, "2002'de Türkiye iflas etmişti, iflas bayrağını çekmişti. Bankalar kapanmış, yazar kasalar havada uçuşuyor, millet bir gecede yarı yarıya fakirleşmiş. İşte o zor günlerde ümit olarak AK Parti çıktı. Ne dedik, 'Yakın ışıkları Türkiye aydınlansın.' Siz de o ışıkları yaktınız. 15 yıl geride kaldı ama 15 yılda Türkiye'yi 3 kat büyüttük." değerlendirmesinde bulundu.

Yıldırım, sadece Erzincan'da 14 kilometre bölünmüş yol üzerine 330 kilometre daha bölünmüş yol yapıldığını, Türkiye genelinde ise 6 bin kilometre olan bölünmüş yol miktarını 26 bin kilometreye yaklaştırdıklarını söyledi.

Hastaneler, okullar, tarım destekleri, savunma sanayinde atılan adımlar gibi gelişmelerin sonucunda 15 yıl boyunca Türkiye'nin büyüdüğünü, milletin refahı daha da hissetmeye başladığını belirten Yıldırım, "İşimiz burada bitmiyor. Daha yapacak çok işimiz var." dedi.

- "Refahiye'ye yeni bir tabur kuruyoruz"

Başbakan Yıldırım, alanda toplanan vatandaşlara Refahiye- Erzincan, Köroğlu Deresi'ndeki yolların eski halini hatırlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şimdi nasıl? Evelallah buradan çıkıyorsunuz ister Suşehri üzerinden ister Sivas üzerinden ver elini Ankara, İstanbul. Hızlı tren bir kaç yıl içinde geliyor. Refahiye'nin yakınından Erzincan'a doğru da hızlı tren geliyor. Böylece ne olacak? İstanbul'dan çıkacaksınız Ankara'ya, Ankara'dan Sivas'a, Erzincan, Erzurum, Kars... Oradan da yeni hizmete açtığımız Kars-Tiflis- Bakü demiryoluyla Çin'e kadar İpek Yolu'nu ihya etmiş oluyoruz."

Refahiye-Kuruçay-İliç yolu inşaatı çalışmalarının de devam ettiğini aktaran Yıldırım, Sünebeli'ne 5,5 kilometrelik iki tünel yaptıklarına işaret etti. Yıldırım, Refahiye'de Avşar özü, Yurtbaşı göletlerinin yapımının da hızla devam ettiğini söyleyerek, göletlerin açılmasıyla birlikte 4 bin dönüm arazinin suyla buluşacağına işaret etti.

Başbakan Yıldırım, konuşmasında 50 kişilik Refahiye Huzurevi'ni hizmete açtıklarını da anımsattı.

Refahiye'ye 300 askerden oluşan jandarma komando taburu kuracaklarını ve çalışmaların başladığını bildiren Binali Yıldırım, bu taburun da teröre göz açtırmayacağını vurguladı.

- "Meydanları alçaklara dar etti"

Yıldırım, Türkiye'nin 81 ilinde, 970 ilçesinde ve 50 bin köyünde hizmetleri ve mühürlerinin olduğunun altını çizdi.

Darbe girişimleri, kumpaslar, 17-25 Aralık, anayasa krizleri ve 15 Temmuz alçak FETÖ darbe girişiminin yaşandığını belirten Yıldırım, "O gece, 15 Temmuz gecesi alçaklar, asker kılığına girmiş FETÖ teröristleri tanklarla, toplarla, uçaklarla milletin üzerine bomba yağdırırken, milletimizin her ferdi gençlerimiz, kadınlarımız, erkeklerimiz Cumhurbaşkanı'nın davetiyle meydanlara indi. Meydanları alçaklara dar etti." ifadesini kullandı.

Yıldırım, alanda kendisini dinleyen vatandaşlara, "Hökümetin gençlerinden bir söz almak istiyorum. Hazır mısınız? Hökümet 2019'a cumhurbaşkanlığı seçimlerine hazır mı? Hökümet destan yazmaya var mısınız?" diyerek konuşmasını sonlandırdı.

- Refahiye doğalgaza kavuştu

Törendeki konuşmasının ardından, bakan ve milletvekillerini platforma davet eden Başbakan Yıldırım, butona basarak ilçenin doğalgaz dağıtımını başlattı.

Yıldırım'ın, butona basmasıyla meydanda kurulan stanttaki doğalgaz yandı. Yıldırım daha sonra beraberindekilerle Refahiye Meslek Yüksekokulu'nun temelini attı.

Alana, AK Parti Refahiye İlçe Başkanlığınca hazırlanan "Yanındayız her zaman hökümetli başbakan", "Yiğitleri abisi, gariplerin babası, Refahiye sevdalısı hoş geldiniz", "Ne sen bizsiz ne biz sensiz; pazara kadar değil mezara kadar" yazılı pankartlar asıldı.

Programa, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, AK Parti TBMM Grup Başkanvekili Naci Bostancı, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Hayati Yazıcı ile Hamza Dağ, Vali Ali Arslantaş, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Himmet Karadağ ile milletvekilleri ve diğer yetkililer katıldı.

Başbakan Yıldırım tören sonrasında yürüyerek, AK Parti Refahiye İlçe Başkanlığına geçti. Ziyaret basına kapalı gerçekleştirildi.

(Bitti)