Reklam PR
26 Mayıs 2014 16:54 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:13

Endemol Türkiye iletişim ajansını seçti! (Medyaradar/Özel)

Dünyaca ünlü yapımlara imza atan yapım şirketi hangi ajans ile çalışacak?

TV eğlence sektörünün önemli yapım şirketlerinden Endemol, medya iletişim alanında Ajanda PR ile çalışmaya karar verdi.

Dünya genelinde 31 ülkede 80'den fazla şirket ve yıllık 1.4 milyar Euro'luk ciro ile ABD, Avrupa ve Asya'da TV sektöründe ilk üç içinde yer alan, TV eğlence sektöründe ise dünya lideri olan Endemol'ün, önümüzdeki süreçte tüm iletişim çalışmalarını Ajanda PR yürütecek.

1994 yılında kurulan Endemol, dünyada satılan TV formatlarının yüzde 38'inin yapımını gerçekleştiriyor. Endemol 2011 yılında dünya genelinde 300'den fazla televizyon kanalıyla işbirliği ile yaparak dramadan komediye, reality şovlardan yetenek ve bilgi yarışmalarına, belgesellerden, animasyonlara, spor programlarından uzun metrajlı filmlere kadar her alanda toplam 10 bin saatin üzerinde üretim yaptı. Kataloğunda 3 binden fazla televizyon programı formatı olan Endemol, 'Var Mısın Yok Musun' (Deal Or No Deal), 'Big Brother', 'Canlı Para', (Money Drop), 'Wipeout' ve 'Fear Factor' gibi önemli formatların yaratıcısıdır.

Dünyanın dört bir yanında kendi yapım şirketleri ile faaliyet gösteren Endemol, 2008 yılından bu yana Türkiye'de yayına giren toplam 18 TV programı ile 290 bölümle 600 saat yayın yaptı.

Ayrıca, Kanal D'de yayınlanan ve Mesut Yar'ın sunduğu 'Bir Milyon Canlı Para', Star TV'de yeni sunucusu Mehmet Ali Erbil ile yayına hazırlanan 'Eyvah Düşüyorum', Disney Channel'da yayınlanan 'Max Maceraları Kahramanlar Takımı' gibi programlar ile Star TV , Show TV ve Fox TV gibi kanalların vazgeçilmezleri arasında bulunan  'Benzemez Kimse Sana', 'Wipeout', 'Fear Factor', 'Var Mısın Yok Musun', '3+1' gibi izlenme rekorları kıran çok sayıda programa imza attı.

Endemol Türkiye'nin iletişim ajansı olan ve kurumsal iletişim, lider iletişimi, medya ilişkileri, kriz iletişimi, KSS iletişimi, etkinlik yönetimi, dijital iletişim, sponsorluk yönetimi alanlarında hizmet veren Ajanda PR'ın müşterileri arasında; FOX Türkiye, Dentistanbul, ALDO, Grand Pasha Girne, FYP Proje Geliştirme, Demlik, Balıkev Mutfak Etiler, Atakule GYO, Keller Williams ve Genç Turizmciler Derneği gibi sektöründe öncü markalar yer alıyor.