Gündem
15 Haz 2017 14:28 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:55

Endemol skandalı büyüdü, oyuncular ateş püskürdü! "Gerekirse Hollanda'ya gideriz!"

Endemol Shine Türkiye'nin paralarını ödemediği oyuncular ve set işçileri dün ikinci kez şirket binasına giderek eylem yaptı

Türk televizyon dünyasına 2008'de giren ve bu tarihten itibaren Paramparça, Dayan Yüreğim, Evlat Kokusu, Kördüğüm gibi dizilerle çeşitli yarışma programları ve sinema filmi çeken Endemol Shine Türkiye, paralarını alamayan dizi oyuncuları ve set ekibinin tepkisiyle sarsıldı. Geçen hafta Dayan Yüreğim oyuncuları ve set ekibi, şirketin Levent'teki binasına gidip haklarını almayı talep etmiş, ancak karşılarında muhatap bulamamıştı.



İKİNCİ KEZ PROTESTO ETTİLER

Dün de oyuncular ilk kez bir araya gelerek, şirket binasına gitti ve kazanılmış haklarını talep etti. Şirket binası önünde toplandı. Bu sefer avukatlarıyla birlikte şirketin önüne gelerek yasal işlemleri başlatacaklarını söyleyen yapım ekibi, oyuncular ve set çalışları, büyük bir kalabalık oluşturarak alkışlı protestoda bulundu.



GEREKİRSE HOLLANDA’YA GİDERİZ

Oyunculara önderlik yapan Erkan Petekkaya, “Bu zamana kadar sustuysak etik anlayışa aykırı olduğundan, bize yakışmayacağından dolayı sustuk ama artık kazıklandığımızı hissettik. İnsan hakları diye bağıran Avrupalılar’ın ülkemize gelerek yaptıkları bu işte. Gerekirse kalkar Hollanda’ya gideriz. Hukuki sürecimizde başladı. 15 bölümlük alacağım var. Artık canımıza tak etti. Bu işin peşini bırakmayacağız” dedi.