CineRadar
26 Eyl 2014 00:10 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:45

En korkunç cin filmi bu hafta sinemalarda!

Eylül biterken sinemalarda şenlik devam ediyor. Bu hafta yine tam sekiz yeni film gösterime giriyor.

Bu hafta da gişe Türk sinemasının olacak, gösterime giren sekiz filmin üçü yerli işler ama stilize bir aksiyon olan Adalet, John Woo tarzı şiddet filmlerinden hoşlanan sinemaseverlerin aklını çelecektir. El emeği göz nuru stop motion animasyonu olan Kutu Yaratıkları da mutlaka tavsiye ettiğimiz filmlerden. Yetim bir yapım olarak gördüğümüz Ahmet Çadırcı imzalı Biz Babasız Büyüdük, desteklenmesi gereken bir film, ne yazık ki sadece iki salonda gösterime giriyor; Beyoğlu Cinemajestik ve Setem Akademi'de..
 
Uzun lafın kısası; seveceginiz bir filmi bulabileceğiniz kadar çeşidi bol bir türler geçidi var sinemalarda... Sinema yazarımız Murat Tolga Şen, filmleri bilet almadan önce incelemeniz için Cineradar'da tanıtıyor. İyi seyirler!
 
Siccîn
 
Alper Mestçi’nin yönettiği ve Pınar Çağlar Gençtürk, Koray Şahinbaş, Ebru Kaymakçı ile Merve Ateş’in oynadığı Siccîn, 26 Eylül 2014’de Pinema Film dağıtımıyla Muhteşem Film tarafından vizyona çıkarılıyor.


 
Gerçek bir hikâyeden beyazperdeye uyarlanan film, Öznur isimli genç bir kadının zorlu bir aşk hikâyesini anlatıyor. Çocukluğundan beri kuzenine, yani teyzesinin oğlu olan Kudret’e aşık olan Öznur, bir şekilde Kudret’i beraber olmaya ikna eder. Evli olan Kudret, bu ilişkiyi içine bitirmek ister. Öznur ise ne olursa olsun Kudret’i kendisine bağlamak için eşi Nisa’ya büyü yaptırır. Bu büyü sonucu kadına cinler musallat olacaktır.
 
Murat Tolga Şen’den mini kritik:
 
Siccin, Alper Mestçi’nin son filmi… Yönetmen, bir kez daha Türkleri korkutanın ne olduğunu bilerek yola çıkıyor. Film, büyünün uygulama kısmına yoğunlaşıyor, iyi de yapıyor. Genelde bu sekanslar “haydi tamam” diyerek geçiştirilir ancak bu kez büyü yaptırma ritüeli en başından, sonucuna kadar usta işi sekanslarda gösteriliyor. Böyle olunca da perdede “çarpılan” birini gördüğünüzde çok daha fazla etki alıyorsunuz.
 
Alper Mestçi, sadece iyi görüntüler yakalamak ve bunları sıkıcı olmayan-hatasız bir kurguda birleştirmekle kalmamış, “ses” meselesine özellikle yoğunlaşmış. Ezan sesini onun kadar iyi kullanabilen bir korku filmi yönetmeni yok, sekanslar arasında kurduğu ses köprüleri de filme bütünlük katıyor.
 
Filmin sıkıntısı yok mu, var elbette… Sürpriz final çok da sürprizli değil, iyi bir korku filmi meraklısının kolayca tahmin edebileceği türden ve biraz erken geliyor. Hikaye giriş ve gelişme için harcadığı çabayı finali çabukça bağlamak adına heba ediyor, bir 10 dakikaya daha ihtiyaç varmış.
 
Bahtsız anneyi oynayan Pınar Çağlar Gençtürk ve küçük kör kız Merve Ateş çok iyi… Filmin yükü de onların üstünde zaten. Basın gösteriminden çıkarken herkes birbirine “küçük kız gerçekten kör mü?” diye soruyordu.
 
Yönetmen Musallat’larda denediği stili artık iyice ustalaştırmış, sadece “çarpılma” sekanslarıyla değil her anıyla ürküten bir film çıkarmış ortaya. Şunu söylemek yanlış olmayacaktır; Siccin, şimdiye kadar çekilmiş en iyi cin korkusu, bu türden hoşlanmayanların bile bayılacakları bir film.
 
Biz Babasız Büyüdük
 
Ahmet Çadırcı’nın yönettiği ve Uğur Can Tekin, Buse Merve Eroğlu, Mustafa Eker ile Umut Kurt’un oynadığı Biz Babasız Büyüdük, 26 Eylül 2014’de Akdeniz Sanat Filmcilik dağıtımıyla Akdeniz Sanat Filmcilik tarafından vizyona çıkarılıyor.


 
Babası askerde olan Alim, utangaç ve duygusal bir çocuktur. Bir gün babası kasabaya tayin edilen Selma’nın sınıfa gelmesiyle Alim’in hayatı değişecektir. Alim ve Selma’nın arkadaşlıklarının ilerlemesi üzerine çocuklar “Alim, Selma’yı seviyor” diye dedikodu çıkartırlar. Bunun üzerine Alim, Selma’yı kendinden uzaklaştırır. Alim yıllar sonra bir tatil yerinde çocukluk aşkına rastlar ama o yıllar artık geride kalmıştır.
 
Ben O Değilim

Tayfun Pirselimoğlu’nun yönettiği ve Ercan Kesal ile Maryam Zaree’nin oynadığı Ben O Değilim, 26 Eylül 2014′de M3 Film dağıtımıyla Zuzi Film tarafından vizyona çıkarılıyor.


 
Ben O Değilim’de kimlik değiştirmeye çalışan bir adamın hikâyesi. Nihat, bir hastanenin yemekhanesinde çalışan orta yaşlarda birisidir. Aynı yerde işe yeni başlayan Ayşe’nin aşikâr ilgisi karşısında bocalar ve sonunda O’nun daveti üzerine evine gider. Orada tuhaf bir sürprizle karşılaşacak ve hayatı tamamen değişecektir.
 
Adalet
 
Antoine Fuqua’nın yönettiği ve Denzel Washington, Morton Csokas, Chloe Grace Moretz ile David Harbour’un oynadığı Adalet (The Equalizer), 26 Eylül 2014’de Warner Bros. dağıtımıyla Warner Bros. tarafından vizyona çıkarılıyor.


 
McCall, Rus gangsterlerinin kontrolündeki Teri adında genç bir kızla karşılaştığında ona yardım etmesi gerektiğini düşünür. Emekliye ayırmış olan McCall’un içindeki adalet arzusu tekrar uyanır. Sahip olduğu gizli kabiliyetleri sayesinde güçsüzlere, onlara karşı gaddarca davrananlardan öç almak için yardım eder. Kimin sorunları varsa ve başka gidecek yeri yoksa, McCall yardım edecektir. O Adalet’tir.
 
Kutu Cüceleri: Yaratıklar Aramızda
 
Anthony Stacchi ile Graham Annable’nin yönettiği ve Ben Kingsley, Jared Harris, Nick Frost ile Richard Ayoade’nin seslendirdiği animasyon film Kutu Cüceleri: Yaratıklar Aramızda (The Boxtrolls), 26 Eylül 2014’de UIP Filmcilik dağıtımıyla UIP Filmcilik tarafından vizyona çıkarılıyor.


 
Film, Peynirkent’te geçen komik bir hikâyeyi anlatıyor. Peynirkent’in sokaklarının altında geceleri kanalizasyondan çıkarak çocukları ve kokuşmuş peynirleri çalan canavarlar, Kutu Cüceleri yaşar. Kasaba sakinlerinin inandığı efsane budur. Gerçekte ise Kutu Cüceleri, sırtlarında karton kutuları taşıyan ve sevimli tiplerden oluşan bir yeraltı toplumudur.
 
Temmuz Soğuğu
 
Jim Mickle’in yönettiği ve Michael C. Hall, Sam Shepard, Vinessa Shaw ile Don Johnson’in oynadığı Temmuz Soğuğu (Cold in July), 26 Eylül 2014’de M3 Film dağıtımıyla Bir Film tarafından vizyona çıkarılıyor.


 
Doğu Texas’ta küçük bir kasabanın sakinlerinden Richard Dane’in nefsi müdafaa için bir cinayet işlemek zorunda kalışının hikâyesi. Olaydan sonra Dane, eski bir suçlu ve Dane’in vurduğu adamın babası olan Ben Russel’la tanışır. Ancak küçük kasabadaki yozlaşma ve paranoya bu iki can düşmanın arasında beklenmedik bir işbirliğine sebep olur. Bu garip ekip, hayal bile edemeyecekleri kadar büyük ve tehlikeli bir sırrı açığa çıkarırlar.
 
Aşk Tarifi
 
Lasse Hallström’ün yönettiği ve Helen Mirren, Om Puri, Manish Dayal ile Charlotte Le Bon’un oynadığı Aşk Tarifi (The Hundred Foot Journey), 26 Eylül 2014’de Pinema Film dağıtımıyla Pinema Film tarafından vizyona çıkarılıyor.


 
Hindistan’dan uzaklaştırılmış olan Kadam ailesi, Fransa’nın güneyindeki Saint-Antonin-Noble-Val isimli köye yerleşir. Bu büyüleyici köy hem güzel hem de zariftir. Yerleşmek ve Maison Mumbai isimli Hint restoranını açmak için ideal bir yer olduğunu düşünürler. Ta ki Madam Mallory’nin işlettiği Michelin yıldızlı klasik Fransız restoranı Le Saule Pleureur’un sahibi bundan rahatsız olana kadar.
 
Aşka Dair
 
Kat Coiro’nun yönettiği ve Justin Long, Keir O’Donnell, Evan Rachel Wood, Peter Dinklage, Busy Philipps, Sam Rockwell, Vince Vaughn, Sienna Miller ile Brendan Fraser’ın oynadığı Aşka Dair (A Case of You), 26 Eylül 2014’de Mir Yapım dağıtımıyla Mir Yapım tarafından vizyona çıkarılıyor.


 
Genç yazar (Justin Long), güzel ve sıra dışı bir barista (Espresso uzmanı – Evan Rachel Wood) olan genç kadının facebook profilini inceledikten sonra kendisini kadının hayallerini süsleyen erkeğe dönüştürerek elde etmeye çalışır. Genç kadın yeni kişiliğine aşık olduğunda iki seçeneği vardır, ya rol yapmaya devam edecek ya da onu kaybetme riskini göze alacaktır.
 
CİNERADAR köşesi sinema-TV eleştirmeni Murat Tolga Şen tarafından hazırlanmaktadır. Filmlere ait künye bilgileri üstad Sadi Çilingir'e ait Sadibey.com sitesinden, izniyle alınmaktadır.