Gündem
04 Mar 2015 14:27 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:06

Ermeni gazetesinden Atatürk anıtına protesto çağrısı!

Massis Post’da yer alan bir haberde; Carson şehrinde inşa edilmesi planlanan Atatürk anıtını protesto etmek için Ermenilere çağrıda bulunuldu.

ABD’nin California eyaletinde yayınlanan ve Hınçaklara yakınlığıyla bilinen Ermeni gazetesi Massis Post’da yer alan bir haberde Türk toplumu tarafından Los Angeles yakınlarındaki Carson şehrinde inşa edilmesi planlanan Atatürk anıtını protesto etmek için Ermenilere çağrıda bulunuldu. Gazete, Ermenilere Belediye Meclisi'nde 4 Mart tarihinde anıt hakkında yapılacak halka açık toplantıda tepkilerini dile getirmeleri yönünde telkinde bulunuyor.

ASALA terörünün başlangıç yeri olan California, Ermenistan’dan sonra en büyük Ermeni nüfusunun yaşadığı bölge olarak nitelendiriliyor. Geçtiğimiz günlerde Los Angeles’taki bir kafe restoran zinciri şubesine asılan Türk bayrakları altında yerel kıyafetler giymiş kızların yer aldığı posterler Ermenilerden gelen tepkiler üzerine kaldırılmıştı.

Yüzüncü yıl dönümünde 1915 olaylarının ABD Kongre’sinde soykırım olarak kabul edilmesi için yoğun lobi faaliyetlerinde bulunan Ermeniler gerçekleştirdikleri çok sayıda etkinlikte Türkiye karşıtı bir söylem kullanıyor. Geçtiğimiz aylarda Türk öğrencilerin tepkisine rağmen Ermeni öğrenci derneklerinin girişimiyle California Üniversitesi’nin Los Angeles ve Berkeley kampüslerindeki öğrenci meclisleri tarafından üniversitenin Türkiye’de yaptığı yatırımları geri çekmesi yönünde çağrıda bulunan karar tasarıları kabul edildi.

Tasarılarda California Üniversitesi’nin elinde yaklaşık 70 milyon dolarlık Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tahvil ve bonosu bulunduğu belirtilerek, üniversite yönetiminden yaptığı soykırımın bedelini ödememiş Türkiye’ye yatırım yapmaması talep ediliyor.