Gündem
28 Eyl 2017 16:21 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 23:09

Emrah Serbes cinayeti neden itiraf etti? Vicdan mı yoksa korku mu?

Behzat Ç. dizisinin senaristi Emrah Serbes, "Bu vicdani sorumluluğu kaldıramayacağım, baba ile kızını ben öldürdüm" diyerek teslim oldu. Ancak şok iddialar gündeme geldi...

Behzat Ç. dizisinin senaristi yazar Emrah Serbes, 22 Eylül'de İzmir-Aydın otoyolunda bir baba ile kızının öldüğü kazada aracı kullanan kişinin kendisi olduğunu itiraf edip teslim olmuştu.

Emrah Serbest, teslim olduğunu duyurduğu mektubunda, "Baba ile kızını ben öldürdüm. Suçu üstlenen arkadaşım cezaevinde. Aradan günler geçtikçe bu vicdani sorumluluğu kaldıramayacağımı anladım" dedi.

AİLE MOBESE GÖRÜNTÜLERİNİ İSTEYİNCE Mİ?

Ancak şok iddialar gündeme geldi. Kazada hayatını kaybeden 59 yaşındaki Ayhan Özçelik ve kızı 16 yaşındaki Zeynep Özçelik'in ailesinin olayın peşini bırakmadığı ve savcılığa başvurarak MOBESE görüntülerini istediği ortaya çıktı. Emrah Serbes'in itirafının da bu talebin ardından gelmesi dikkat çekti.

ÖNEMLİ BİLGİ: SAVCI TALEP ETMİŞ

Kazayla ilgili soruşturmayı yürüten İzmir Torbalı Cumhuriyet Başsavcılığı iki gün önce kaza sırasında aracı kullanan kişinin tutuklanan Kenan Doğru olmadığı şüphesiyle soruşturma başlatmış. Bu kapsamda şoför hava yastığı üzerindeki kan örnekleri alınarak Kenan Doğru ve Emrah Serbes’ten alınacak örneklerle karşılaştırılması talimatını vermiş. Serbes'in itirafının bu talepten sonra gelmesi dikkat çekti.