Medya
18 Tem 2011 09:27 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:35

EMİR BÜYÜK YERDEN! HANGİ YAZARA 'SİYASET YAZMA' TALİMATI VERİLDİ?

Akşam yazarı Oray Eğin çok konuşulacak bir konu kaleme aldı. Posta gazetesinin patron katı hangi yazardan siyaset yazmamasını istedi?

İşte Akşam yazarı Oray Eğin’in çok konuşulacak bugünkü köşe yazısı...

Emir büyük yerden
Geçenlerde Bağcılar’daki Doğan Medya Center’ın Posta gazetesinin bulunduğu katı ilginç bir görüşmeye sahne oldu. Satış rakamlarına bakıldığında Türkiye’nin tartışmasız en başarılı Genel Yayın Yönetmeni olduğundan hiç kimsenin şüphe duymayacağı Rıfat Ababay günlerdir içini kemiren bir konu hakkında sonunda adım atmaya karar verdi.
Kaç gündür ’Bunu nasıl söylerim’ diye düşünüyordu. Canı sıkkındı.
Posta gazetesini bilenler orada Ababay’ın bir ’aile’ havası yarattığını görmüştür. Hemen herkes işe neşeli gider bu gazetede, yıllardır birarada çalışıyorlar zaten. Bu ortamın mimarı da Ababay ve onun bıyıklarına bile yansıyan karizması, esprileridir.
Ama birkaç gündür Ababay’ın da yüzünden düşen bin parçaydı. Ara çözüm bulmaya çalıştı, idare etmek için uğraştı ama yapamadı.
Odasından çıktı, kendi kendine oflayarak gazetenin yazarlarından Yazgülü Aldoğan’ın yanına geldi.
’Yazgülü müsaitsen iki dakika görüşebilir miyiz’ dedi... Yazgülü Aldoğan yüzünden hiç düşürmediği gülümsemesiyle ’Elbette’ dedi...
’Lafı uzatmayacağım’ diye söze girdi Ababay. Üslubundan ve bu iki kelimeden konuşmanın nereye gideceğini anladı tabii Aldoğan. Kolay mı, Yazgülü Aldoğan yıllardır üniversitelerde iletişim dersi vermiş, kaç yılını basına vermiş, ne ilişkiler görmüş, hatta darbeyi yaşamış bir gazeteci.
’Patronlar katının kesin talimatı var’ diye devam etti Ababay, ’Kesin talimat var... Artık senden siyaset yazman istenmiyor. Bunu günlerdir sana nasıl söyleyeceğimi düşünüyordum, ama beni anlamanı rica ediyorum. Bu benim tasarrufum değil.’ Yazgülü Aldoğan ne desin ki...
Anladı tabii ki. Hepimiz anladık.