Polemik & Kulis
11 Eyl 2017 18:14 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 23:06

Ellerde plaket, kalplerde hüzün! DHA'nın eski kurtları veda ediyor! (Medyaradar/Özel)

Doğan Haber Ajansı’nda başlayan tenkisat süreci, Türk basınının efsane isimlerine bir bir evin yolunu gösteriyor. DHA’nın eski kurtları bugün plaketlerini de aldı.

İlk olarak Medyaradar’ın duyurduğu Doğan Haber Ajansı’ndaki tenkisat süreci tüm hızıyla devam ediyor. Kurum ile yollarını ayıran Spor Müdürü Faik Gürses, havalimanı muhabirliğinin efsane ismi Faik Kaptan ve Yurt Haber Müdürü Mustafa Eşmen’e bugün birer plaket verildi. 

DUYGUSAL ANLAR YAŞANDI

Hürriyet ailesinin en eski kurtları arasında yer alan ekibin veda anında oldukça duygusal anlar yaşadığı öğrenildi. DHA’nın redaksiyon ekibinden Ahmet Özçelik, Sadık Özdemir ve Coşkun Yeniay da bugün veda eden isimler arasında yer aldı.



KOLTUKLARA YENİ İSİMLER

Bu arada yurt haber müdürü Mustafa Eşmen’in yerine Serdar Savran’ın getirildiği öğrenildi. Spor dünyasının güçlü isimlerinden Faik Gürses ise koltuğunu yardımcısı Uğur Demirkırdı’ya devretti. Demirkırdı kişisel Facebook hesabından, “Hürriyet Ailesi’nde bana güvenildiği için çok mutluyum, bu göreve layık görenlere sonsuz şükranlarımı sunuyorum…” şeklinde bir not yayınladı.

GEÇEN AY STARTI VERİLDİ

1999 yılında Hürriyet Haber Ajansı ile Milliyet Haber Ajansı’nın birleşmesi sonucu kurulan DHA’da geçtiğimiz ay bir 'gençleştirme operasyonu' başlatılmıştı. Kurumda ilk olarak genel müdürlük pozisyonunda bulunan Uğur Cebeci ile yollar ayrılmış ve sürecin devam edeceğinin sinyali verilmişti. 

MEDYARADAR/ÖZEL