Medya
17 Eyl 2014 10:55 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:43

Elif Çakır'a göre; Gülen emretti infaz listesi hazırlandı!

Star yazarı Elif Çakır, Eski Mali Şube Müdürü Yakub Saygılı'nın onlarca kişi hakkında yaptığı suç duyurusunu kaleme aldı.

Star gazetesi yazarı Elif Çakır, suç duyurusu listesinin Gülen'in 1.5 önceki sohbetinde hedef göstermesinden ortaya çıktığını iddia etti.

Eski Mali Şube Müdürü Yakub Saygılı şikâyetçi olduğu kişileri “18 Aralık Hukuka Darbe Örgütü” olarak tanımladı.

Saygılı, kendisinin de aralarında bulunduğu 17-25 Aralık yolsuzluk soruşturmalarını yapan ekibi darbecilikle suçlayan savcı İsmail Uçar’a verdiği dilekçede, 18 Aralık’ta yürütmenin yargıya darbe yaptığı savundu.

Yakup Saygılı'nın suç duyurusunda bulunduğu listede yer alan simlerden Elif Çakır, bugünkü yazısında suçlamalara yanıt verdi.

Gülen'in "Allah taksiratını affetsin. Yolu cehenneme düşmesin, sükut ettirmesin Allah" dedikten sonra Hanefi Avcı'nın hapse girdiğini savunan yazar, şöyle devam ediyor:

"EKREM DUMANLI 'İNFAZ EDİLECEK İSİMLER HAYIRLI OLSUN' DEDİ MİLİTANLARINA"
"17 ve 25 Aralık darbe girişiminin emniyet ayağının aktörlerinden, dönemin İstanbul Mali Şube Müdürü Yakup Saygılı tarafından hazırlanan, 75 sayfalık bir ‘suç duyurusu’ şeklinde ortaya çıkan ‘infaz edilecek isimler” listesinden bahsediyorum. Ekrem Dumanlı “18 Aralık hukuka darbe örgütü’nden şikâyetçi oldu” başlığıyla infaz edilecek isimleri gazetesinden hedef göstererek resmen ‘İşte infaz edilecek isimler, hayırlı olsun” dedi militanlarına."
Haklarında yöneltilen suçlamaları ve istenen cezalara değinen yazar, ardından Gülen'in 1.5 ay önceki sözlerini gündeme getiriyor:

"Suç duyurusu dosyası sağlam hazırlanmış! Yani şöyle söyleyeyim, TCK’nın tüm maddeleri yerlerini almışlar dosyada! TCK, 220, 281, 257, 267, 205, 206, 204, 283, 288... Yakup Saygılı bulsa meşrebince bir savcıyı bir de hakimi 50 yılla açılış yapacaklar anlayacağınız.

Olur ya buradan yırtma durumumuz olursa da Anayasayı ihlalden TCK 309. Maddeyle suçlanmışız. Ağırlaştırılmış müebbet demek! Bildiğiniz infaz! Hatta bana nasıl bir öfke duyuyorlarsa, adımı iki kere yazmışlar!

GÜLEN: ONLAR BİR MİYONA İKİ MİLYONA SATILMIŞ İNSANLAR

Bu liste ne zaman ortaya çıktı? Gülen’in ‘Bamteli’nden cemaat mensuplarına yönelik olarak yaptığı “Sakın dağılmayın, enerjinizi toplayın, biz bir yola girdik, bazen Firavunlar zulmeder, bazen Nemrutlar, bazen kefere yapar, bazen münafıklar. Onlar bir milyona iki milyona satılmış insanlar” seslenişten bir buçuk ay sonra!

BİLDİĞİNİZ SALDIRININ LİSTESİDİR
Yakup Saygılı’nın yaptığı bu suç duyurusu ne anlama geliyor? Bir suç duyurusu mudur, sadece?
Güneş Gazetesi’nden Murat Kelkitlioğlu yazdı listenin ne anlama geldiğini:
“İşte bizimle uğraşan kişiler bunlar. Her türlü saldırı bu saatten sonra serbest. Özel hayat, belden yukarı veya aşağı, yalan yanlış ne olursa olsun bu isimlerle ilgili bilgi toplayıp kamuoyuna yayacaksınız. Dinleme, fotoğraf, şantaj her şey serbest. Siyasi ve hukuki olarak ne yapılması gerekiyorsa yapılacak.”
Bildiğiniz ‘saldırın’ listesidir. Nitekim internet sitelerinde ve sosyal medyada listede yer alan isimlere yönelik olarak itibarsızlaştırma operasyonu başladı bile."

Dilekçede, şüpheli olarak yer alan isimler ise şöyle:
İçişleri Bakanı Efkan Ala, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Selami Yıldız, Mali Şube Müdürü Hakan Sıralı, Müdür Yardımcısı Arzum Nazman, Mali Şubede Başkomiser Hakan Korkmaz, Polis memuru Caner Metiner, Polis Başmüfettişleri Erhan Gülveren, Kenan Aydoğan, Ercümet Özbeyli, Cemil Zafer, Refik Felek, Nevzat Yazıcı, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu, eski İstanbul Cumhuriyet Başsavcı vekili Oktay Erdoğan, Savcılar İsmail Uçar, İrfan Fidan, Fuzuli Aydoğdu, Mehmet Akdeniz, Sabah Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Erdal Şafak, Takvim Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ergün Diler, Yenişafak Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Karaalioğlu, Akşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Ocaktan, Güneş Gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni Murat Kelkitlioğlu, Yeniakit Genel Yayın Koordinatörü Hasan Karakaya, Yenişafak Gazetesi Yazarı Abdulkadir Selvi, Star Yazarı Elif Çakır, Gazeteci-Yazarlar Halime Kökçe, Nihal Bengisu Karaca, Hilal Kaplan, Ferit Zengin, AB Bakanı eski Özel Kalem Müdürü İbrahim Bayram.