Medya
25 Mayıs 2016 14:41 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:33

Elif Çakır o sözler için Bakan Bozdağ'dan özür bekliyor!

Elif Çakır, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın AK Parti kongresindeki “Tayyip’in partisi” sözleri nedeniyle özür dilemesi gerektiğini yazdı.

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’na yakınlığıyla bilinen Karar gazetesi yazarı Elif Çakır, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın AK Parti kongresindeki “Tayyip’in partisi” sözleri nedeniyle özür dilemesi gerektiğini yazdı.

Sabah gazetesi yazarı Hilal Kaplan ise bugünkü yazısında “Hanımlar, beyler... Artık yeter! Fitne ise, bu yaptığınız en âlâsı” diyerek Davutoğlu ekibini uyardı.

“PARTİNİN SAHİBİ ‘MİLLETTEN’ BİR ÖZÜR DİLEMELİ”

Elif Çakır, “Hu Bekir Bey, AK Parti ‘şahıs’ değil ‘dava partisi’dir!” başlıklı yazısında, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın AKP kongresindeki “Tayyip’in partisi” sözlerine dikkat çekti. “Önce, dili mi sürçtü diye düşündüm” diyen Çakır şöyle devam etti:

“Yoksa, AK Parti kurulduğu günden bu yana, partinin her kongresinde ‘AK Parti’nin milletin partisi, ekip partisi’ olduğunu, ‘şahıs partisi’ olmadığını üstüne basa basa söyleyen Erdoğan, Bozdağ’ın açıklamasını eğer işitseydi, rahatsız olmaz mıydı?

Eğer bir dil sürçmesi ise Sayın Bekir Bozdağ, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘bu açıklama da neyin nesi’ türünde bir gazabına uğramadan partinin sahibi ‘milletten’ bir özür dilemeli. Yok eğer pek gayet bilinçli bir şekilde sarfettiyse o sözleri yaptığı bu açıklamanın altını biraz daha doldurması gerekmektedir.”

“FİTNE İSE, BU YAPTIĞINIZ EN ÂLÂSI”

Hilal Kaplan ise bugünkü “Fitne” başlıklı yazısında “Hükümetin Külliye ile arasını açan tercihlerini kamuoyuna anlatan her gazeteciyi 'fitneci' diyerek fişleyen, ‘Sonuçta Davutoğlu'nu Erdoğan getirdi’ diyerek 'lider' vurgusuyla ağızları kapayanlar, bakıyorum bugün pek bir muhalif, pek bir konuşkanlar” dedi.

“Erdoğan ile uyum içinde hareket edeceğini, devletin işleyişini hızlandıracağını ifade eden Yıldırım'ı silik göstermek için bir gün biri bayrağı eline alıyor, ertesi gün diğeri” diyen Kaplan şunları yazdı:
“Hanımlar, beyler... Artık yeter! Fitne ise, bu yaptığınız en âlâsı. Yıldırım'ın Başbakanlığının gücünü, Cumhurbaşkanlığının gücünden ayrı görmemesi, ikisinin birbirini beslediğini ifade etmesi sizi neden bu kadar rahatsız ediyor? Bence ya karnınızdan konuşmayı bırakın ya da sonsuza dek susun. Dürüstlük en büyük erdem, tercih sizin...”