Polemik & Kulis
13 Mayıs 2015 17:54 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:33

El Cezire Türk'teki tenkisat Haber Merkezi'ne sıçradı! Hangi önemli iki ismin kanalla yolları ayrıldı? (Medyaradar/Özel)

El Cezire Türk'te teknik servis ile start alan tenkisatın bugünkü adresi Haber Merkezi oldu.

Merkezi Katar'da bulunan ve 3 yılı aşkın bir zamandır televizyon yayınına geçmeyi bekleyen El Cezire Türk'te bu hafta başında tenkisat startı verilmiş ve ilk işten çıkartmalar teknik serviste yaşanmıştı.

Teknik servisin tamamının görevine son verilmesinin ardından tenkisat bugün Haber Merkezi'ne sıçradı.

İKİ HABER MÜDÜRÜ GİTTİ

Haber Merkezi'nde kuruluşundan bu yana Haber Müdürü olarak görev yapmakta olan Alişar Delek ile Hüseyin Yılmaz'ın görevlerine son verildi.

Mesleğe 2002 yılında Star TV'de adım atan Alişar Delek  daha sonraları CNN Türk haber kanalında muhabir olarak çalışmış, 2009 Mart ayında TRT Türk Atina Temsilciliği görevine, 2010 Mayıs ayında ise TRT Türk Tahran Temsilciliği görevine getirilmişti.

Mesleğe 1992’de Kanal 6’ da başlayan Hüseyin Yılmaz ise ATV, STAR, CNNTürk ve NTV’de çalışmıştı.

Alişar Delek ve Hüseyin Yılmaz'ın "gönüllü" olarak tenkisat listesine isimlerini yazdırdıkları öğrenildi. 

Yılmaz çalışma arkadaşlarına "Bugun itibariyle kendi talebimle ayrılıyorum.Güzel bir 4 yıldı, destekğiniz için tesekkürler.Hakkınızı helal edin" mesajıyla veda etti.

25 MAYIS'A KADAR BİTECEK

Tenkisatın Haber Merkezi başta olmak üzere diğer birimlerde de süreceği ve 25 Mayıs'a kadar tamamlanacak olan operasyon sonucunda 160-170 kişilik bir kadronun görevine son verileceği belirtiliyor.Buna göre 40 kişilik bir ekip Web sitesi için kalacak.

MEDYARADAR/ÖZEL