Polemik & Kulis
20 Tem 2015 12:16 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:44

El Cezire Türk'te son veda! Hangi üst düzey isim ayrıldı? (Medyaradar/Özel)

El Cezire Türk'ün televizyon kanalı projesinden vazgeçerek internet portalı olarak yayına devam etme kararının ardından başlayan yaprak dökümü sürüyor.

Merkezi Katar'da bulunan ve yıllardır televizyon yayınına geçmeyi bekleyen El Cezire Türk'te televizyon kanalı projesinden vazgeçilmesi nedeniyle 3 ay önce başlayan ayrılıklara bu kez üst düzey bir isim eklendi.

El Cezire Türk'te 4 yılı aşkın süredir Spor Servisi Müdürlüğü görevini yürüten Barış Kuyucu ile yollar ayrıldı.

Kuyucu El Cezire Türk'e 11 yıl süreyle görev yaptığı CNNTÜRK'ten transfer olmuştu.

BARIŞ KUYUCU KİMDİR?

Spor medyasının deneyimli ismi Kuyucu 1999 yılında ATV Spor Servisi’nde, spor spikeri ve basketbol editörü olarak çalıştı. 1996-1999 yılları arasında NTV’de, gece haberleri editörü, spor ana haber yapımcısı ve spikeri olarak görev aldı. “Spor Dergisi” başta olmak üzere NTV Spor Servisi’nin ürettiği tüm programların yapım ekibinde yer aldı.
2006 yılında, dünyanın en büyük 3 medya bursundan biri olan Birleşik Amerika’daki ‘The University of Michigan’ bünyesindeki Knight Wallace Fellows’da “Sports Management –Spor Yönetimi-“ üzerine aldığı eğitimi başarıyla tamamladı.
Barış Kuyucu; Türkiye Spor Yazarları Derneği –TSYD- tarafından 2006’da “Yılın En Başarılı Programcısı” seçildi. Kuyucu ayrıca, Rotary Kulübü tarafından 2006 ve 2007 yıllarında “Yılın Motorsporları Programcısı”, 2005 yılında “Meslek Hizmet Yüksek Ödülü” ve “Damalı Bayrak” programıyla “Yılın En İyi Spor Programı Yapımcısı” ödüllerini; Polis Akademisi öğrencilerinin oylarıyla belirlenen “Yılın En İyileri Ödül Töreni”nde de “2004 yılının en iyi spor sunucusu” ve “Spor Ekspres” programıyla "Yılın En İyi Spor Programcısı” ödüllerini kazandı.

MEDYARADAR/ÖZEL