Efsane seks yıldızı Arzu Okay'a açıkca soruldu: O sahneler gerçek miydi?

Bir dönemin cinsel içerikli film yıldızlarından Arzu Okay, '7 Kocalı Hürmüz' müzikaliyle yıllar sonra seyirciyle buluşuyor. 62 yaşındaki oyuncu, Posta gazetesinden Canan Danyıldız'a verdiği röportajda çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

Efsane seks yıldızı Arzu Okay'a açıkca soruldu: O sahneler gerçek miydi? - Sayfa 1

Bir dönemin cinsel içerikli film yıldızlarından Arzu Okay, '7 Kocalı Hürmüz' müzikaliyle yıllar sonra seyirciyle buluşuyor. 62 yaşındaki oyuncu, Posta gazetesinden Canan Danyıldız'a verdiği röportajda çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

114
Efsane seks yıldızı Arzu Okay'a açıkca soruldu: O sahneler gerçek miydi? - Sayfa 2

Müjdat Gezen’in sahneye koyduğu ‘7 Kocalı Hürmüz’ müzikali başladı. Kadroda siz de varsınız! Evet, bu yaz Bodrum’da dostum Mustafa Alabora’nın misafiriydim. Bir akşam Müjdat Gezen ve eşi de bize katıldı. Foça’da yaşıyorum. İstanbul’a döndüm, ne yapacağım derken Müjdat, “7 Kocalı Hürmüz’ü sahneye koyuyorum, gel oyna” dedi. Siz daha evvel tiyatro ya da müzikal yapmış mıydınız? Yoo, sadece sinema yaptım. İkisi farklı şeyler ama korkmuyorum. Rolünüz ne? Birce Akalay, İlker Ayrık, Suzan Kardeş gibi isimler var. Oyuncular şahane. Benimkisi küçük bir rol, kendim öyle istedim. Yeni nesil oyuncular sizi nasıl karşıladı? Uzun yıllar Paris’te yaşadım, o yüzden yeni yeni tanıyorum çoğunu ama çok saygılı, çok yetenekliler, Birce de, İlker de. Hele Suzan...

214
Efsane seks yıldızı Arzu Okay'a açıkca soruldu: O sahneler gerçek miydi? - Sayfa 3

Prömiyeri nasıldı? İlk gösterim TİM Show Center’daydı. İlk iki gece içeriye giremeyenler oldu sanırım, 1200 kişiye oynadık. Sonraki akşamlar için dostlarımıza yer bulmak istedik, yoktu! ‘7 Kocalı Hürmüz’ neden her dönem ilgi görür ki? Müjdat biraz modernleştirdi tabii. Bir kadının başkaldırı hikayesi var. Normalde erkekler 4-5 kadın alırken, burada kadın 7 koca alıyor ve parmağında oynatıyor.

314
Efsane seks yıldızı Arzu Okay'a açıkca soruldu: O sahneler gerçek miydi? - Sayfa 4

Sizin hayat hikayeniz de biraz Hürmüz’ünkü gibi başkaldırı... Sayılır. O yıllarda bir yandan sinema çeviren, set bitince grevlere katılan Arzu vardı. Biri işimdi, diğeri gerçek ben. Ama o kadın değişmedi. İki yıl evvel 60 yaşında Diyarbakır’da ‘Barış Yürüşü’nde plastik kurşun yedim. Hayatta hâlâ ters giden şeyler var, insanlar acı çekiyor. Hürmüz, yedi kocayı birden idare ediyor... Evlenmeyi çok isteyen bir kadındım. Bir kez evlendim boşandım. Öyle Hürmüz gibi çok eşli değilim yani. Kadınlar erkeklerden daha tehlikeli. Başka tekliflere açık mısınız? Tiyatro, sinema... Açığım. Çok iyi geldi bu müzikal. Otobiyografimi de yazacağım yakında.

414