Gündem
29 Mayıs 2017 04:10 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:43

Efsane müzik grubu MFÖ bir ilke imza attı!

11 yıl aradan sonra ‘Kendi Kendine’ albümüyle müzikseverlerle buluştular.

11 yıllık hasreti sona erdiren ve yeni albümlerini çıkaran MFÖ, ilk kez akustik bir çalışma hazırladı. Fuat Güner, “Gitarlarımızı aldık, aranjörsüz ve stüdyo endişesi olmadan, evimizde güzel bir albüm yaptık. Bu, MFÖ tarihinde bir milat”, dedi.

Türkiye'nin efsane müzik gruplarından MFÖ, 11 yıl aradan sonra ‘Kendi Kendine’ albümüyle müzikseverlerle buluştu. Mazhar Alanson, Fuat Güner ve Özkan Uğur, 12 şarkılık bir projeye imza attı. Albüm, bugün DMC etiketiyle raflardaki ve dijital platformlardaki yerini aldı.

Altı ayda hazırlanan ve tamamı akustik olan parçaların 10 tanesinin sözü Mazhar Alanson imzası taşıyor. Kayıtları Güner’in evindeki stüdyoda gerçekleştiren ekip, klasik sound’unun dışında farklı bir çalışma hazırladı.

Albümle ilgili duygularını paylaşan Alanson, “Akustik ve yumuşak bir çalışma oldu. Hiç elektronik enstrüman kullanmadık. Müzik hayatımızda bir dönüm noktası oldu” dedi. Güner’se şunları söyledi: “Gitarlarımızı aldık, aranjörsüz ve stüdyo endişesi olmadan, evimizde içimize sinen güzel bir albüm yaptık. Bu, MFÖ tarihinde bir milat.” Uğur da, “Şarkılarımız herkesin ruh haline de iyi gelecek. Hep beraber çalıp söyledik, sahnede plaktakinin aynısını icra edeceğiz” açıklamasını yaptı.