Gündem
19 Nis 2012 22:00 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:33

EFSANE DİZİ LOST'UN YÖNETMENİ TÜRKİYE'DE! HANGİ DİZİYE DANIŞMANLIK YAPACAK? (MEDYARADAR/ÖZEL)

Tüm dünyada 6 sezon boyunca büyük bir ilgiyle izlenen efsane dizi Lost'un yönetmeni Bobby Roth, Türkiye'ye geldi.

Tüm dünyada 6 sezon boyunca büyük bir ilgiyle izlenen efsane dizi Lost’un yönetmeni Bobby Roth, başrollerini Seda Eğridere ile Tamer Karadağlı’nın paylaştığı Alina adlı internet dizisinin yönetmen danışmanı olarak Türkiye’ye geldi.

Alina Ekim ayında internet üzerinden yayına girecek. 2013 mart ayında da sinema filmi  olarak çok daha geniş bir kadroyla vizyona girecek, Şu anda Bursa’da bulunan ve Medyaradar için Ufuk Erken tarafından izlenen yönetmen, Türk sineması hakkında bilgi sahibi olmadığını, çekilen filmlerin özellikle çekim kalitesinin mutlaka geliştirilmesi gerektiğini belitti.

Ayrıca Türk sinemasının Amerika’da hiç duyulmadığını bu nedenle kimsenin söz sahibi olmadığını belirten Roth, Türkiye’de tarihinin en çok gişesi yapan Fetih 1453 filminden daha yeni haberdar olduğunu, fragmanlarını izlediğinde ise görsel efektlerin çok daha iyi olabileceğini belirtti.

Türkiye’de film çekme fikrinin Amerika’da beraber çalıştığı Türk oyuncu Seda Eğridere’nin tavsiyesi üzerine geldiğini ’Alina’ adlı projenin oyuncu seçimini gerçekleştirildiğini bu projede birçok Türk aktörün izlendiğini ancak Tamer Karadağlı’ da karar kılındığını söyledi.

Kendisine “ Neden Amerika’da Türk Sinemasından söz edilmediği”nin sorulması üzerine, Türkiye’de yabancı dil bilen, kendini Türk sineması dışında göstermiş bir oyuncu olmadığını belirtti .. Haluk Bilginer’i tanıyıp tanımadığı sorulduğunda ise kendisini tanımadığını, oyuncu seçimlerinde izlediğini ancak bu proje için uygun bulmadığını belirtti.

MEDYARADAR/ÖZEL