Güncel
18 Tem 2017 12:44 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 23:10

E-dergi okumaya alıştık

Turkcell’in Dergilik uygulaması üzerinden yılın ilk altı ayı içinde 7.2 milyon yayın okundu.

Bütün dünyada “öldü” gözüyle bakılan dergicilik, ülkemizde Turkcell’in Dergilik uygulaması sayesinde yeni okurlar kazanıyor.

Türkiye’nin ilk ve tek dijital dergi platformu Dergilik, Türkiye’nin okuma alışkanlıklarını da değiştiriyor. Son altı ayda 2.1 milyon kişi Dergilik uygulamasını indirerek 7.2 milyon adet dergi okudu. Ayrıca, Dergilik aboneleri, aylık ortalama bir dergi fiyatına 300’den fazla dijital yayına erişim ve okuma imkânına sahip oldu.

Son altı ayda 2 milyon 99 bin 279 kişi Türkiye’nin ilk ve tek dijital dergi platformu olan Dergilik uygulamasını indirerek 7 milyon 239 bin 575 adet dergi okudu.

Dergi okuyucuları uygulamayı en çok Cuma günleri saat 06.00 - 08.30 saatleri arasında kullandı. İndirilen dergi sayısı, Ocak ayından bugüne yüzde 280 oranında arttı. Dergilik aboneleri, aylık ortalama bir dergi fiyatına 300’den fazla dijital yayına erişim ve okuma imkânına sahip oldu.

Sadece Turkcell değil, tüm operatörlerin kullanabildiği Dergilik’te yer alan içeriklerin tümüne ayda 14.99 TL karşılığında ulaşılabiliyor. 100’e yakın derginin ücretsiz sunulduğu uygulamada, isteyen abone olmadan da tek bir dergi satın alıp indirebiliyor.  Ücretli dergiler 3.49 TL, 6.99 TL ve 9.99 TL’den satılıyor.

Haziran’da okuma oranı yüzde 10 arttı

Dergilik rafından Haziran ayında ise 2 milyon 100 bin 494 dergi okundu.  Dergi okuma oranı bir önceki aya göre yüzde 10.28 artış gösterdi. Önceki aylarda olduğu gibi, Haziran’da da mizah ve eğlence kategorilerindeki dergiler en çok okunan yayınlar olarak listelendi. Haziran’da Leman dergisi en çok okunan dergi olurken Leman’ı Uykusuz takip etti.

Türkiye’nin en yeni teknoloji ve bilgisayar dergisi Hardware Plus da online mecralar üzerinden okunma rekorları kırıyor. Derginin kendisine ait iOS ve Android uygulamaları bugüne kadar yaklaşım 60 bin farklı cihaza indirilmiş durumda. Gazete bayilerinde 5 TL fiyat etiketiyle satılan Hardware Plus’ı kendisine ait e-dergi uygulamaları üzerinden her ay yaklaşık 40 bin kişinin okuduğu belirtiliyor.
Tüm Türkiye’ye dağıtılan basılı derginin ise ortalama sekiz bin sattığını biliyoruz.

Turkcell Dergilik bünyesinde de bulunan Hardware Plus dergisini Dergilik üzerinden ise Temmuz 2017 itibariyle 10 binden fazla kişi ücretli olarak okuyor.

Çevrimdışı okuma imkânı

Dekorasyondan teknolojiye, mizahtan aile ve çocuğa, iş dünyasından moda ve eğlenceye çok sayıda kategoride derginin yer aldığı Dergilik, kullanıcı tercihine göre yeni öneriler de sunuyor. Uçak ya da metroda çevrimdışı iken de okuma ve otomatik indirme özellikleri bulunan uygulama, Apple Store veya Google Play üzerinden ücretsiz olarak yükleniyor. Uygulamaya giriş yapmak için telefon numarası yazıldıktan sonra SMS ile gelen 4 haneli şifrenin girilmesi yeterli oluyor.,




ETİKETLER
#turkcell #dergilik