Gündem
25 Kas 2014 16:49 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:56

Dünyayı sallayan iddia! Eşcinsel mi?

NATO Genel Sekreterliği görevi sona eren Anders Fogh Rasmussen’in koruması PET Ajanı Frank Martinsen, Rasmussen’in hayatını yazdı.

“Liv Vagt” (Koruma) adlı kitapta, Rasmussen’in zevk için Misk Sığırını vurduğu, protestoculardan korktuğu ve Polonyalı bir erkek arkadaşıyla uyuduğu gibi çarpıcı iddialar yer alıyor.

Danimarka Gizli Servisi PET’ten ayrılarak özel bir şirkette çalışmaya başlayan Frank Martinsen, kitabı yazmak için PET’ten izin almadığını söyledi. Eski NATO Genel Sekreteri Rasmussen kitap hakkında şu ana kadar bir yorum yapmadı.

Frank Martinsen ise kitapla ilgili olarak “Ekstra Bladet” gazetesine yaptığı açıklamada “Ben kamuoyunun şöyle ya da böyle bildiği şeyleri kaleme aldım. Oysa yazabileceğim ve kitabımı çok daha popüler yapacak gizli şeyler vardı ama yazmadım. Rasmussen hakkında çok şey biliyorum ama yazmak ve anlatmak istemiyorum” şeklinde konuştu.

Rasmussen’in zevk için Misk sığırını öldürmüş olması iddiaları hayvan severleri kızdırırken, Polonyalı bir erkek arkadaşı ile uyumuş olması da Eski NATO Genel Sekreteri'nin eşcinsel olabileceği sorusunu akıllara getirdi.

Rasmussen’in basın sözcüsü Michael Ulveman ise kitap hakkında bir açıklama yapmayacaklarını bildirdi. PET Ajanı Frank Martinsen hakkında ise görevi gereği gizli bilgileri koruması gerekirken açığa çıkararak kötüye kullanmak suçundan dava açılabileceği bildirildi.