CineRadar
20 Mayıs 2016 00:00 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:32

Dünyanın sonunu getirecek savaş çok yakında!

Bu hafta da sinemalarda yıkım var! Süper kahramanlar savaşırken dünya parçalara ayrılıyor. Bu defa bir başka Marvel mamulü olan X-Men’lerin kadim düşman Apocalypse ile (asıl adı En Sabah Nur) çarpışmasına tanık oluyoruz.

X-Men aleminde gelenek olduğu üzere ittifaklar sürekli parçalanıyor ve yeniden kuruluyor. Neresinden baksanız oyalayıcı bir macera ama son Kaptan Amerika filminden sonra temposu biraz düşük sanki… Yine de son zamanlarda izlediğim en iyi giriş sekansı bu filmde… Her yaştan çizgi roman meraklılarına tavsiye ederim.

Bu hafta Mars grubunun yeni bir atağına tanık oluyoruz ve Bollywood yapımı Yakışıklı Rocky’i izlemek için sinemaya gidiyoruz. Bakalım bu Bollywood dalgası 70’lerin başındaki Mısır filmleri furyasına benzer bir etki yapabilecek mi? Gişe komedileri peş peşe gösterime giren dublajlı blockbusterlar (gişe filmleri) yüzünden sıkıntıdayken bu işlerini daha da zorlaştıracak.

Canı gülmek hatta göbek çatlatan kahkahalar atmak isteyenlere ise İyi Adamlar’ı şiddetle tavsiye ederim. Komedi kariyeri olmayan iki büyük oyuncu oldukça neşeli dakikalar geçirmenize yol açacak…

Alamet-i Kıyamet ise giderek artan sayıda vizyona giren yerli korkuların son örneği… Daha önce Mihrez: Cin Padişahı ile karşımıza çıkan Doğa Can Anafarta, bu kez kıyametin habercisi olan kötülükleri filme çekiyor.

Dilerseniz, bu hafta gösterime girecek diğer filmlere de kısa bir bakış atalım. İşte kararınızı vermeniz için haftanın tüm filmleri… Bir bakın sonra da hangisini severseniz ona bilet alın. İyi seyirler…

X-Men: Apocalypse

Bryan Singer’ın yönettiği ve James McAvoy, Michael Fassbender, Jennifer Lawrence ile Oscar Isaac’ın oynadığı X-Men: Apocalypse, The Moments Entertainment tarafından vizyona çıkarılıyor.



Evreninin ilk ve en güçlü mutantı Apocalypse, ölümsüz ve yenilmez olmuştur. Binlerce yıllık uykusundan uyandığında bulduğu dünya, onu büyük hayal kırıklığına uğratır. Kendine mutantlardan güçlü bir takım oluşturur. İçinde Magneto’nun da bulunduğu takımın amacı insanoğlunu yok etmek ve Apocalypse’in saltanat sürebileceği bir dünya hazırlamaktır. Genç bir X-Men takımına yardım etmeli ve insanoğlunu yok oluştan kurtarmalıdır.

Alamet-i Kıyamet: Tarikat

Doğa Can Anafarta’nın yönettiği ve Büşra Çubukçuoğlu, Funda Ersin, Murat Onuk ile Doğuş Gün Demir’in oynadığı Alamet-i Kıyamet: Tarikat, Asteros Film tarafından vizyona çıkarılıyor.



Film, 1999 yılında ülkemizde ve dünyada yaşanan gizemli olaylara farklı bir bakış açısından korku türü vasıtasıyla bakıyor. Hikâyenin merkezinde Elif karakterini canlandıran Büşra Çubukçuoğlu var. Hikayenin ana karakteri 72 no.lu apartmanda yaşayan komşuları ve diğer tuhaf karakterlerle tanışınca kendi komşularınıza dua edeceksiniz. Film, mitolojisi ve korkunç karakterleriyle öne çıkıyor.

İyi Adamlar (The Nice Guys)

Shane Black’ın yönettiği ve Russell Crowe, Ryan Gosling, Angourie Rice ile Matt Bomer’ın oynadığı İyi Adamlar (The Nice Guys), Pinema Film tarafından vizyona çıkarılıyor.



1970’ler Los Angeles’ında, şanslı ama sakar özel dedektif Holland March ve dikkatli araştırmacı Jackson Healy bir gizemi çözmek için bir araya gelir. Birlikte, herkesin aradığı ve önemli bir sırrı saklayan kayıp kızı bulmaları gerekmektedir. Bu kız, ünlü bir porno yıldızı olan Misty Mountain’ın gizemli ölümünü çözebilecek bilgilere sahip tek kişidir. Bu araştırma esnasında iki özel dedektif kendilerini yüksek statüdeki devlet yetkililerinin hedefinde bulurlar.

Başımın Belası (Tumbledown)

Sean Mewshaw’ın yönettiği ve Rebecca Hall, Jason Sudeikis, Dianna Agron ile Blythe Danner’ın oynadığı Başımın Belası (Tumbledown), Calinos Films tarafından vizyona çıkarılıyor.



Öğretim görevlisi Andrew, hayatını kaybeden ünlü müzisyen Hunter Miles’ın biyografisini yazmak isteyince müzisyenin eşi Hannah’nın yaşadığı kasabaya giderek ondan yardım ister. Ancak Hannah da aynı amaçla çalışmaya başlamıştır bile ve bilgilerini paylaşmaya istekli değildir. Birbirini son derece antipatik bulan bu ikiliye “kasabanın seksi erkeği” Curtis, Andrew’un sevgilisi Finley ve Hannah’nın ailesi katılınca bütün işler sarpa sarar.

Yakışıklı Rocky (Rocky Handsome)

Nishikant Kamat’ın yönettiği ve John Abraham, Shruti Haasan, Nishikant Kamat ile Nathalia Kaur’un oynadığı Yakışıklı Rocky (Rocky Handsome), Mars Cinema Group tarafından vizyona çıkarılıyor.



Film, Goa’da işlettiği dükkânıyla mütevazı bir yaşam süren “Rocky” Kabir Ahlawat’ın etrafında dönüyor. Küçük Naomi, Rocky’nin yan komşusudur. Rocky ile iyi bir ilişkisi olan Naomi, O’na “Yakışıklı” şeklinde hitap etmeye ve annesinin onaylamamasına rağmen kendisiyle zaman geçirip yemek yemeye başlar. Bu arada Komiser Dilip, Goa’yı uyuşturucudan tamamen temizlemek niyetindedir.

7. Gün (The Offering)

Kelvin Tong’un yönettiği ve Elizabeth Rice, Pamelyn Chee, Elizabeth Lazan ile Jaymee Ong’un oynadığı 7. Gün (The Offering), Calinos Films tarafından vizyona çıkarılıyor.



Başarılı bir gazeteci olan Jamie, kız kardeşi Anna’nın esrarengiz ölümü üzerine Singapur’a gider. Ölmüş kız kardeşinden gelmeye başlayan e-postalar ve kızı Katie’nin tuhaf davranışları nedeniyle araştırmasını derinleştirince Anna’nın ölümünün yüzyıllar öncesine dayanan bir lanet zincirinin parçası olduğu ortaya çıkar. Babil Kulesi efsanesine göre şeytan lanetin 7. gününde yeryüzüne dönmek amacıyla görülmemiş vahşi yöntemlerle kurbanlarının canını almaktadır.

Annemle Geçen Yaz (Que Horas Ela Volta – The Second Mother)

Anna Muylaert’in yönettiği ve Camila Mardila, Karine Teles, Lourenço Mutarelli ile Michel Joelsas’ın oynadığı Annemle Geçen Yaz (Que Horas Ela Volta – The Second Mother), Filmartı Film tarafından vizyona çıkarılıyor.



Val, isini ciddiye alan bir hizmetçidir. Kızı Jessica’yı yetiştirmeleri için Brezilya’nın kuzeyindeki akrabalarının yanına bırakan Val, Sao Paulo’da zengin bir ailenin yanında sevgi dolu bir dadı olarak çalışmaktadır. Jessica 13 yıl sonra annesini ziyarete geldiğinde, annesinin ailenin yanında bir köle gibi çalışmasından rahatsız olur ve tepki gösterir. Bu beklenmedik tutumundan evdeki herkes etkilenmeye başlar.

Misafir

Mehmet Eryılmaz’ın yönettiği ve Zümrüt Erkin, Tamer Levent, Ayten Uncuoğlu ile Hale Akınlı’nın oynadığı Misafir, Atlanta Film tarafından vizyona çıkarılıyor.



Evrensel bir konu olan anne – kız ilişkisini, ölüm teması çerçevesinde işleyen film, ülkemizde de yaygın bir sorun olan aile içi cinsel taciz meselesini de alt hikâye bağlamında ele alıyor. Film, trajediden beslenen bir umut duygusuyla tutunamayanların hikâyesini anlatıyor. Yıllar önce baba evinden kovulan Nur, on yıl sonra annesinin ölüm döşeğinde olduğu haberini alır. Küçük kızını da yanına alarak baba diyarına gider.

MURAT TOLGA ŞENmurattolga@gmail.com

CİNERADAR köşesi sinema/TV eleştirmeni Murat Tolga Şen tarafından hazırlanmaktadır. Filmlere ait künye bilgileri Sadibey.com sitesinden alınmıştır.