Gündem
15 Kas 2015 17:44 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:10

Dünyaca ünlü sunucudan 'sahte Türk pasaportu’ iddiası

CNN'in haberine göre, Paris'teki stadyumda kendilerini havaya uçuran iki canlı bomba "sahte" Türk pasaportu taşıyordu.

CNN International’ın ünlü sunucusu Christiane Amanpour, Fransa tarihinin en kanlı terör saldırılarına imza atan canlı bombalardan ikisinin “sahte Türk pasaportu taşıdığını” öne sürdü.

Paris'teki gelişmeleri yerinde takip eden Amanpour, sahte Türk pasaportu taşıdığı iddia edilen teröristlerin ünlü Stade de France stadyumu yakınlarında kendilerini havaya uçurduğunu bildirdi. Ancak bu teröristlerin pasaportlarındaki isim haberde yer almadı.

Haberde, Stade de France bombacılarından biri olan ve 3 Ekim’de Bodrum açıklarındaki Yunan adası Leros'a ulaşan mülteciler arasına karışarak AB ülkelerine girdiği ortaya çıkan teröristin adının ise Ahmed el Muhammed olduğu belirtildi. El Muhammed'in kendisine verilen “acil durum pasaportu” ile Makedonya ve Sırbistan üzerinden Hırvatistan'a geçtiği bildirildi.

Amanpour, El Muhamed'le ilgili bilgileri, Fransa İçişleri Bakanlığı tarafından bilgilendirilen bir senatörden aldığı ifade edildi.

Sırp gazetesi Blic, El Muhammed'in pasaportunun görüntüsünü yayımladı. Suriye'nin İdlib vilayetinde doğduğu görülen teröristin, 25 yaşında olduğu anlaşılıyor.

103 KURBANIN KİMLİĞİ BELLİ

Fransa Başbakanı Manuel Valls cuma gecesi yaşanan saldırılarda hayatını kaybedenlerden 103'ünün kimlikleri tespit edildiğini bugün açıklamıştı. Öte yandan Fransa, saldırının ardından Avrupa Birliği ülkelerinin içişleri bakanlarını toplantıya çağırdı.

BELÇİKA'DA 7 KİŞİ GÖZALTINDA
Belçikalı yetkililer Paris saldırılarıyla bağlantısı olduğu gerekçesiyle yedi kişiyi gözaltına alındığını açıkladı.

Belçika savcılığı, Paris saldırganlarından ikisinin Brüksel'de yaşayan iki Fransız olduğunu duyurdu.

Belçika polisi, saldırılarla bağlantılı olarak dün Brüksel'deki bir mahalleye baskın yapmıştı.