Polemik & Kulis
22 Tem 2015 15:00 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:45

Dünya gazetesinde neler oluyor? Çalışanlar neden isyan etti? (Medyaradar/Özel)

Türkiye'nin tek ekonomi gazetesi olan Dünya'da yaşanan kriz, çalışanları canından bezdirdi.

Dünya'da yaklaşık 2 yıldır maaşlar kesintiyle ödeniyor. Çalışanların anlattıklarına göre, maaşlar sürekli geç ve eksik ödeniyor.

2014 yılının Nisan ayında kriz bahanesiyle çalışanlar 6 ay boyunca eksik gün çalışmaya yönlendirilmiş, maaşlar da netten brüte çevrilmişti. Böylece maaşlardaki vergi yükü çalışana yüklenmişti.

ÇALIŞANLAR ZAM ALAMADI, MAAŞLAR GEÇ ÖDENMEYE BAŞLADI

Dünya gazetesi çalışanları tüm bunları, kendilerine verilen sözler üzerine kabul etti. 2015 yılı ile birlikte iyi bir zam ve ikramiye bekleyen çalışanlar hayal kırıklığına uğradılar. Ne zam, ne de ikramiye alamadılar. Hatta maaşlar daha da geç ödenmeye başlandı. Krizde maaşlarından kesintiye giderek feragatta bulunan ve gazeteye destek veren çalışanlar, bu davranışlarının karşılığını görememenin de hayal kırıklığını yaşıyor.

ÇALIŞANLAR SIKINTIDA PATRONLAR TATİLDE

Dünya gazetesinde çalışanlar yaşadıkları durum karşısında muhatap yönetici bulamamaktan da şikayetçi. Kiralarını, banka ve kredi kartı borçlarını artık ödeyemeyen çalışanlar isyan noktasına gelmiş durumda. Çalışanlar borç içinde yüzerken, gazete yönetiminin yaz aylarının başından beri tatilde olması da Dünya gazetesinde moralleri bozan bir diğer durum

MEDYARADAR/ÖZEL