Güncel
11 Eki 2017 23:33 Son Güncelleme: 19 Kas 2018 18:42

Dünya Dart Şampiyonası

- Türkiye Genç Milli Takımı, organizasyonu 4 bronz madalya ile genel klasmanda 4. tamamladı



İSTANBUL (AA) - Japonya'nın Kobe şehrinde yapılan Dünya Dart Şampiyonası'nda Türkiye Genç Milli Takımı, 4 bronz madalya kazanarak genel klasmanda 4. sırada yer aldı.

Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonundan (TBBDF) yapılan açıklamaya göre, teklerde genç kızlar kategorisinde Emine Dursun, çift kızlarda Emine Dursun-Melisa Mukaddes Doğan ikilisi ve genç karışık çiftlerde Emine Dursun-Oğuzhan Kaya bronz madalya elde etti. Genç karışık çiftlerde diğer milli sporcular Melisa Mukaddes Doğan-Erdem Bütüner de bronz madalya kazandı.

Büyüklerde ise Mustafa Hanefi Çelebi, Ümit Uygunsözlü, Mürsel Yavuz ve Çağrı Turgut'tan oluşan milli takım, Rusya ve Avustralya'ya mağlup olurken Lüksemburg'u yenmesine rağmen gruptan çıkamadı.

Teklerde de Çağrı Turgut ilk turda, Mustafa Hanefi Çelebi, Ümit Uygunsözlü ikinci turda elendi.

Çift erkeklerde ise Ümit Uygunsözlü-Mürsel Yavuz ikilisi Fransa'ya, Mustafa Hanefi Çelebi-Çağrı Turgut ekibi Rusya'ya yenilerek turnuvaya veda etti.



- 2018 Gençler Avrupa Şampiyonası Ankara'da



Şampiyona öncesinde yapılan Dünya Dart Federasyonu Genel Kurul Toplantı gerçekleştirildi.

TBBDF Başkanı Ahmet Recep Tekcan ve TBBDF Başkan Vekili Mutlu Türkmen'in de katıldığı genel kurulda 2018 Gençler Avrupa Şampiyonası'nın Ankara'da yapılması kararı alındı.



- Tekcan: "İlk kez madalya aldık"





Şampiyonayla ilgili değerlendirmede bulunan Ahmet Recep Tekcan, dünya şampiyonalarında Türkiye'nin ilk kez madalya kazandığını belirtti.

Genç sporcuların önemli bir performans gösterdiğini vurgulayan Tekcan, "4 madalya birden kazanmamız müthiş bir çıkış oldu. 2 yıl önce Antalya'da Dünya Şampiyonası'na ev sahipliği yapmış ve gruplardan bile çıkamamıştık. Şimdi gençlerimizin tüm kategorilerde finallerde boy göstermesi müthiş oldu." ifadelerini kullandı.

Ahmet Recep Tekcan, gelecek yıl Avrupa Gençler Dart Şampiyonası'na Ankara'nın ev sahipliğin yapmasının büyük bir avantaj olacağını aktararak, "Bu avantajı kullanarak, takım halinde Avrupa Şampiyonu olmayı istiyoruz." şeklinde görüş belirtti.