Medya
18 Ağu 2014 14:47 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:35

Dündar'dan Yılmaz Özdil'e davet; Sözcü'ye gel artık!

Sözcü yazarları Emin Çölaşan ve Bekir Coşkun'un ardından bugün de Uğur Dündar, Yılmaz Özdil'i Sözcü'ye gelmesi için davet yazısı kaleme aldı.

Sözcü yazarları Emin Çölaşan ve Bekir Coşkun'un ardından bugün de Uğur Dündar,   Hürriyet’te son yazısı sansürlenen Yılmaz Özdil’i açık bir şekilde aralarında görmek istediklerini belirtti.
Yazısında bir zamanlar kendisinin de yazılarıyla katkı sunduğu ‘Hürriyet’in artık otosansürle çalışan bir gazete olduğunu’ ve ‘medyanın amiral gemisinin artık bir Titanic faciasına dönüştüğünü’ savunan Uğur Dündar, Özdil’i Sözcü gazetesinde görmek istediğini yazdı. Dündar, aynı zamanda Özdil'in sansürlenen yazısının tamamını da köşesine taşıdı.
MEDYANIN AMİRAL GEMİSİ TİTANİK FACİASINA DÖNDÜ
"Okuduğunuz yazısı sansürlenince, değerli kardeşim Yılmaz Özdil istifayı basıp Hürriyet’ten ayrıldı.
Yılmaz gibi dimdik duran onurlu bir yazar için istifa, köşesinin gerçek sahipleri olan okurları ve onların gerçekleri öğrenme hakkı adına verdiği mücadelenin zorunlu aşamalarından biridir.

Geçmişte Emin Çölaşan, Bekir Coşkun, Özdemir İnce, Cüneyt Ülsever ve Oktay Ekşi gibi değerli dostlarım ve ben, o grupta maalesef aynı süreçleri yaşamak zorunda kaldık.

Türkiye’nin en çok okunan yazarının sansüre kafa kaldırıp ayrılması, medyamızın amiral gemisi Hürriyet için Titanic faciasıdır.

Hürriyet sansür ve teslimiyet buzdağına çarpmaktan kurtulamamıştır.

Yıllarca çalıştığım için çok üzülerek, içim yanarak söylüyorum:

Hürriyet artık Tayyip Erdoğan’ın yazmasına izin verdiği yazarların ancak otosansürle çalışabilecekleri “prangalı” bir gazetedir.

Geçmişin Hürriyet’i ile kıyaslandığında ise bırakın amiral gemisi olmayı, teslim bayrağını çekmiş ve ağır yarası nedeniyle su almaya başlamış sıradan bir teknedir.
Değerli kardeşimi bu alkışlanacak davranışı nedeniyle kutluyor, medyamızın yeni lideri Sözcü ailesi olarak kendisini heyecanla beklediğimizi duyuruyorum.
Çok Okunanları